Unul dintre liderii presei locale din Romania, Ziarul de Iasi, a fost achizitionat de germanii de la European Media Investment (EMI), o afacere a ARBO Media AG. EMI Deutschland, care nu are nimic de a face cu celebra casa de discuri omonima, a pr

Unul dintre liderii presei locale din Romania, Ziarul de Iasi, a fost achizitionat de germanii de la European Media Investment (EMI), o afacere a ARBO Media AG.

EMI Deutschland, care nu are nimic de a face cu celebra casa de discuri omonima, a preluat pachetul majoritar de actiuni de la Medianet SRL, societatea editoare a cotidianului creat de echipa care in trecut a facut Monitorul de Iasi si a dezvoltat o retea de 19 titluri judetene. De altfel, in comunicatul de presa al EMI se anunta intentia de a investi in dezvoltarea unei puternice retele de publicare locale. ""Ma bucur sa putem anunta acest «nou inceput» alaturi de echipa care a facut istorie inaintea timpului, echipa Ziarului de Iasi"", explica Silviu Ispas, directorul EMI Deutschland. Surse din jurul afacerii ne-au declarat ca suma pentru care acest titlu a fost achizitionat este de aproximativ 800.000 de euro.

ACEEASI ECHIPA. Si Adrian Sarbu, magnatul Media Pro, a negociat cu Medianet SRL preluarea titlului, pana in ultima clipa, fiind demarati, chiar, pasii preliminari unei achizitii. Oferta EMI s-a dovedit insa mai atractiva pentru ca presupune pastrarea echipei redactionale si, in plus, propune planul de construire a unei retele intregi de titluri locale. Exista deja tratative in derulare cu Monitorul de Suceava si Monitorul de Botosani pentru cooptarea acestora in dezvoltarea acestui plan. Pe langa EMI Deutschland, restul afacerii se imparte intre fondatorii ziarului: Cezar Caluschi, Toni Hritac, Alexandru Lazescu, Dan Radu si Gabriel Rusu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.