MASURI. Traditia catolica a Sarbatorilor Craciunului de a amenaja iesle cu animale vii a fost modificata anul acesta in Polonia din cauza riscului de gripa aviara. Astfel, ieslele nu au mai avut pui, porumbei sau alte pasari, de teama raspandirii vir
MASURI. Traditia catolica a Sarbatorilor Craciunului de a amenaja iesle cu animale vii a fost modificata anul acesta in Polonia din cauza riscului de gripa aviara. Astfel, ieslele nu au mai avut pui, porumbei sau alte pasari, de teama raspandirii virusului care a fost depistat si in Ucraina, tara vecina. Autoritatile veterinare poloneze au interzis, in vara, expozitiile si concursurile de pasari, precum si vanzarea acestora in piete.
FITOTERAPIE. Disconfortul abdominal, care apare frecvent dupa mesele imbelsugate din ultimele zile ale anului, se poate remedia cu ceai de salvie. O lingurita cu frunze este suficienta pentru o cana cu apa. Se beau doua-trei cani pe zi. In constipatie sunt recomandate florile de soc, pentru efectul lor usor laxativ si diuretic. Se prepara un ceai din una-doua lingurite cu flori uscate la o cana cu apa. Se bea o cana seara, inainte de culcare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.