Incurajati de premier
Componentii reprezentativei Spaniei au fost incurajati de primul ministru Jose Luiz Rodriguez Zapatero inaintea plecarii in Germania. Premierul spaniol s-a intalnit cu jucatorii si oficialii echipei nationale intr-un hote

Incurajati de premier
Componentii reprezentativei Spaniei au fost incurajati de primul ministru Jose Luiz Rodriguez Zapatero inaintea plecarii in Germania. Premierul spaniol s-a intalnit cu jucatorii si oficialii echipei nationale intr-un hotel din apropierea aeroportului din Madrid, incurajandu-i sa joace cat mai bine la competitia care va debuta la sfarsitul acestei saptamani. Zapatero crede ca nationala Spaniei, care nu a stralucit niciodata pana in prezent la Cupa Mondiala, ar putea evolua mult mai bine de aceasta data si i-a sfatuit pe internationalii spanioli sa se inspire din succesele obtinute recent de echipele FC Barcelona si FC Sevilla in competitiile europene inter-cluburi. "Sunt convins ca, de acesta data, lucrurile vor sta cu totul altfel si ne vom descurca mult mai bine. Este un moment minunat pentru sportul spaniol si, bineinteles, pentru fotbal, dupa cum am demonstrat in Liga Campionilor si Cupa UEFA, precum si in alte discipline. Spania are o echipa buna, foarte tanara, care ne da sperante pentru viitor. Jucatorii par puternici, entuziasti si, in plus, avem un antrenor priceput", a declarat premierul Zapatero.

Daca vor lua Cupa, sud-coreenii vor primi 526.000 de dolari de "caciula"
Jucatorii din echipa nationala a Coreei de Sud vor incasa cate 500 de milioane de woni (526.000 de dolari), in cazul in care vor reusi sa castige Cupa Mondiala din Germania. Prima promisa fotbalistilor sud-coreeni este depasita ca valoare doar de cele pe care le-ar putea obtine fiecare dintre jucatorii nationalelor Spaniei - 697.500 de dolari si Angliei - 563.000 de dolari. Cum castigarea Cupei Mondiale pare un obiectiv greu de realizat, daca nu chiar imposibil, pentru fotbalistii sud-coreeni, cea mai "realista" prima pe care o pot obtine este cea acordata pentru depasirea primului tur al competitiei - 100 milioane woni de jucator, aproximativ 106.250 de dolari. Pentru calificarea in sferturile de finala, valoarea primelor se dubleaza, aceasta urmand sa se tripleze in cazul accederii in finala.

Ronaldinho il lauda pe Ronaldo
Atacantul brazilian Ronaldo va fi cel mai bun jucator al Cupei Mondiale din Germania, declarat coechipierul si prietenul sau Ronaldinho intr-un interviu acordat publicatiei germane "Kicker". "Cred ca Ronaldo va fi cel mai bun jucator al acestui Mondial. Va reusi sa inscrie golurile de care mai are nevoie pentru a deveni cel mai bun marcator din toate timpurile al acestei competitii. Mai are nevoie doar de trei reusite pentru a ajunge la 15 goluri, dar sunt sigur ca va marca mai multe", a afirmat Ronaldinho. Vedeta echipei FC Barcelona a respins, totodata, criticile la adresa altor doi coechipieri din nationala Braziliei, Cafu si Roberto Carlos, despre care anumite voci au spus ca sunt prea batrani pentru a mai putea evolua la o Cupa Mondiala: "Este ridicol sa pui la indoiala valoarea lui Cafu sau a lui Roberto Carlos dupa tot ceea ce au realizat ei pana acum". Ronaldinho este increzator in victoria finala a Braziliei la Cupa Mondiala din acesta vara, dar avertizeaza ca pentru a cuceri cel de-al saselea trofeu din istoria sa, Selecao trebuie sa se impuna in fata unor adversare foarte dificile. In privinta planurilor de viitor, fotbalistul brazilian a precizat ca mai are inca de cucerit multe trofee, atat cu nationala tarii sale, cat si cu FC Barcelona.

Americanii s-au impus in fata Angolei
Selectionata Statelor Unite ale Americii a invins formatia Angolei cu scorul de 1-0, intr-un meci de pregatire al celor doua echipe in vederea Cupei Mondiale. La partida nu au putut asista nici spectatorii si nici chiar ziaristii, dar purtatorul de cuvant al echipei americane a dezvaluit ca unicul gol al intalnirii a fost reusit de Brian McBride.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.