Inima are o vascularizatie proprie si circulatia este asigurata prin arterele coronare, dar pe vase se depun grasimi si calciu, ele se ingusteaza si la un anumit moment dat se astupa cu un cheag mic. Nehranirea din cauza vasului astupat duce la m
Inima are o vascularizatie proprie si circulatia este asigurata prin arterele coronare, dar pe vase se depun grasimi si calciu, ele se ingusteaza si la un anumit moment dat se astupa cu un cheag mic.

Nehranirea din cauza vasului astupat duce la moartea tesutului si, in doua-trei saptamani dupa infarct, in zona moarta a muschiului cardiac apare o cicatrice.
Profesor doctor Daniela Bartos, sefa Sectiei de Medicina Interna de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, explica infarctul. Cum isi poate da seama un bolnav ca este vorba de un infarct, pentru ca durerea ca o gheara in piept poate capata multe explicatii. Sunt trei categorii de bolnavi care trebuie sa faca distinctia intre o criza de angina pectorala si un infarct. Prima categorie de bolnavi este cea a cardiacilor ce sufera de angina pectorala. Anginosii fac crize obisnuite, dar situatia e suspectata de infarct cand criza de inima e mult mai puternica, seamana cu crizele de angina pectorala, dar e mai puternica, dureaza mai mult, 10-30 de minute, si nu mai cedeaza la 1-3 pastile de nitroglicerina. Acesti bolnavi anginosi, in astfel de stari, trebuie sa se duca urgent la medic, pentru o electrocardiograma.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.