Statul roman va cumpara domeniul Peles, mai putin Pelisorul, cu suma de 30 de milioane de euro, dupa ce acesta va fi retrocedat Casei Regale a Romaniei, a anuntat ieri ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu. Casa Regala a propus recent Guvernului
Statul roman va cumpara domeniul Peles, mai putin Pelisorul, cu suma de 30 de milioane de euro, dupa ce acesta va fi retrocedat Casei Regale a Romaniei, a anuntat ieri ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu.

Casa Regala a propus recent Guvernului un aranjament sau o tranzactie care vizeaza momentul imediat urmator retrocedarii domeniului Peles. Ministrul a precizat ca, in prezent, se vorbeste la modul general urmand ca in viitor sa se perfecteze toate detaliile. Iorgulescu a afirmat ca se are in vedere cumpararea de catre statul roman a Castelului Peles cu domeniile aferente si cu bunurile mobile si imobile. Mai mult, statul roman va intra in posesia definitiva a Foisorului, care in prezent este detinut de RAPPS. Un al doilea obiectiv care este avut in vedere este Pelisorul, insa in acest caz lucrurile ""trebuie clarificate foarte bine"" deoarece Casa Regala doreste ca acesta sa fie cetatea sa de scaun, a explicat Iorgulescu. Aranjamentul propus Guvernului prevede si un lucru nou, respectiv cumpararea Palatului Elisabeta de catre statul roman, in contul aceleiasi sume, de 30 de milioane de euro. Ministrul Culturii a precizat insa ca, pana in prezent, nu s-au discutat toate chestiunile de detaliu, insa el si ministrul Finantelor au fost delegati de catre premierul Calin Popescu Tariceanu sa realizeze acordul cu Casa Regala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.