Ieri s-a parafat contractul cu ENEL (Italia) pentru pachetul de 67,5% din actiunile Electrica Muntenia Sud (EMS), potrivit reprezentantilor Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

EMS este cea mai importanta filiala a Electrica SA, pentru ca furnizeaza electricitate Capitalei si judetelor Ilfov si Giurgiu, cu cea mai mare densitate de clienti. Pretul tranzactiei este de circa 820 de milioane, din care o parte este pretul unui pachet de 50%, iar restul va fi o majorare de capital pana la 67,5%. Italienii au devansat ofertele spaniolilor de la Iberdrola, ale Gaz de France, CEZ (Cehia) si RWE (Germania), circa 90% din punctaj fiind asigurat de oferta financiara.
ENEL detine deja filialele Electrica Banat si Dobrogea si devine cel mai important distribuitor de electricitate din Romania. Filiala Oltenia este detinuta de CEZ, iar Moldova, de E-On (Germania). Parca anticipand rezultatul, ENEL a programat pentru poimaine sarbatoarea inaugurarii noului sistem de iluminare nocturna a Ateneului. (A. N. Ionescu)