""Aderarea la Uniunea Europeana nu inseamna ca Romania va merge brusc mult mai bine daca romanii nu o vor face sa mearga mai bine. Miracolul nu poate fi decat in dumneavoastra, romanii, si nu in altii, de la Bruxelles sau de aiurea."" Bineinteles ca

""Aderarea la Uniunea Europeana nu inseamna ca Romania va merge brusc mult mai bine daca romanii nu o vor face sa mearga mai bine. Miracolul nu poate fi decat in dumneavoastra, romanii, si nu in altii, de la Bruxelles sau de aiurea."" Bineinteles ca declaratia asta n-ar fi putut s-o faca un roman. Ea a fost facuta de un strain. Un strain care traieste de cativa ani buni pe aici, pe la noi. Un ""neamt"", ambasadorul Uniunii Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, un ""neamt"" care a inceput sa ne cunoasca si sa stie cam ce ne poate pielea. Vazandu-ne ani in sir cu mana facuta streasina la ochi si uitandu-ne in zare, ""neamtul"" nostru, care n-avea ce sa caute-n Bulgaria, si atunci a ales Romania, si-a dat seama ca avem o problema de imagine. Cu alte cuvinte, ce poti sa astepti de la cineva care se tot uita in departare, doar-doar s-o ivi ceva, un licar, o lumina, o speranta? Nimic, desigur!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.