Sezonul turistic estival pare compromis definitiv. Dupa ce hotelierii s-au plans de starea jalnica a plajelor, Directia Apelor Dobrogea Litoral da vina pe primarie care de abia peste cateva luni va elibera autorizatia de constructie pentru amenajarea
Sezonul turistic estival pare compromis definitiv. Dupa ce hotelierii s-au plans de starea jalnica a plajelor, Directia Apelor Dobrogea Litoral da vina pe primarie care de abia peste cateva luni va elibera autorizatia de constructie pentru amenajarea plajelor.


Primaria Constanta nu a eliberat autorizatiile necesare amplasarii pe plaja a umbrelelor, a sezlongurilor si a beach-barurilor. ""Este pentru prima data cand intr-un plan de urbanism exista toate dotarile necesare unei plaje moderne, exista niste reguli foarte clare si el, primarul, zice nu, ca avem un plan de urbanism din 2001, unde erau 180 de baruri si nimic mai mult"", ne-a declarat Ionel Manafu, directorul Directiei Apelor Dobrogea Litoral (DADL). Acesta spune ca pentru prima data plajele au fost impartite in zone pentru sezlonguri, zone pentru cearceafuri, zone pentru jocuri estivale si zone cu elemente de agrement. ""Am solicitat ajutorul Guvernului pentru solutionarea acestei probleme si asteptam un raspuns cat mai urgent"", a explicat Ionel Manafu.
CURATENIE. ""Noi nu am avut pana acum agrement de plaja, sa fim foarte seriosi. Operatorii au dotari in agrement nautic, care necesita o investitie, balizare etc. Intretinerea plajei este impartita in doua. Operatorii fac intretinerea de zi cu zi, monteaza cosuri de gunoi, au contract cu firmele de salubrizare, iar DADL se ocupa de colectarea algelor, care necesita o investitie foarte mare. Numai cu banii din inchirierea plajelor putem fac acest lucru, pentru ca statul nu a subventionat aceasta activitate"", a spus Ionel Manafu.
""Am cumparat utilajele pentru curatat plaja, am cumparat cele necesare pentru beach-baruri, sezlonguri, umbrele, insa nu le putem monta deoarece nu avem autorizatie. Aceste autorizatii sunt eliberate de catre primarie. Pentru eliberarea acestor autorizatii trebuiesc cateva luni, ne-am blocat in birocratie. Este posibil sa le avem cand se va termina sezonul"", a declarat Greavu Sorin, administratorul societatii Romned Port Operator SA Constanta, care a castigat licitatia pentru a administra sapte sectoare de plaja.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.