Putini romani folosesc instrumentele de economisire a veniturilor, majoritatea preferand sa investeasca in case si terenuri, conform unui studiu al GfK.

Anul trecut, aproape jumatate din romani (45%) considerau ca plasamentele ideale sunt investitiile in terenuri si case, in timp ce mai mult de o treime (37%) preferau depozitele bancare.
Aproape un sfert dintre concetatenii nostri prefera in continuare sa economiseasca bani prin carnete CEC, in timp ce 21% ar fi interesati sa investeasca in asigurari de viata.
PENSII PRIVATE. Dezvoltarea sistemului de pensii private inca nu a luat amploare. Cu atat mai putin actiunile sau detinerile de lichiditati, care nu confera siguranta. Cele mai neatractive oportunitati de economisire si investitii sunt cele in companii, aur si in bunuri de valoare. Doar unu din patru romani crede ca va putea sa economiseasca in urmatorul an. Fata de romani, europenii au investit in anul 2005 in Uniunea Europeana, atat pentru a-si asigura un venit pentru momentele mai grele ale vietii, cat si pentru copiii lor. Romanii economisesc in primul rand pentru imbunatatirea locuintei proprii sau pentru a-si cumpara o casa. (E.M.)