La toana pierduta Stiti harta Romaniei? De la Bratul Sfantu Gheorghe mai faci un pas si cazi in mare! Luni pleaca vaporul Expres din Tulcea. Cu el, ajungi la Sfantu Gheorghe cam in trei ore. Padurea, stuful, cate un pelican pe ic

La toana pierduta

Stiti harta Romaniei?
De la Bratul Sfantu Gheorghe mai faci un pas
si cazi in mare! Luni pleaca vaporul Expres din Tulcea. Cu el,
ajungi la Sfantu Gheorghe cam in trei ore.

Padurea, stuful, cate un pelican pe ici pe colo, o caprioara ratacita aproape de mal, curioasa poate sa vada ce tulbura linistea locurilor.
Pe vapor, incet-incet, galagia de la plecare se transforma in murmur. Calatorii se obisnuiesc cu peisajul. Se asaza pe banci si incep sa se uite intr-un punct fix. Desfac, din cand in cand, cate o cutie de bere. Dupa vreo doua ore, cosurile de pe punte sunt pline. Iar oamenii devin din ce in ce mai rosii la fata.
Vaporul face vreo trei opriri si mai desarta din povara. Oameni, sacose, genti. Cu de-ale gurii. Pachete trimise de cei din oras pentru cei de la capatul lumii. Unii mai trimit si cate un plic cu bani. Capatul lumii, dar si acolo viata se duce contra cost.
Dupa mai bine de trei ore ajungem la Sfantu. Nerabdatori plecam in cautarea Toanei pierdute, locul unde se pierde vremea si se pune tara la cale.

CALATORIA. Pe vapor o cutie cu bere e bine venita


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.