La finele saptamanii trecute, la Galati, s-a desfasurat festivalul de folk ""Baladele Dunarii"", manifestare traditionala a genului. Ajuns la editia cu numarul 10, festivalul a fost asteptat cu interes si entuziasm de toti galatenii, dar si de iu

La finele saptamanii trecute, la Galati, s-a desfasurat festivalul de folk ""Baladele Dunarii"", manifestare traditionala a genului.

Ajuns la editia cu numarul 10, festivalul a fost asteptat cu interes si entuziasm de toti galatenii, dar si de iubitori ai folkului de prin imprejurimi. Aproape 20 de concurenti, impartiti in doua sectiuni, grupuri si solisti, au asteptat cu emotie sa urce pe scena amplasata in gradina publica a orasului. Emotiile se datorau, fireste, intalnirii cu publicul si cu juriul prezidat de Nicu Alifantis, dar si vremii capricioase. Sambata, Galatiul a fost prizonier al norilor, vantului si ploii reci, iar singurele raze de soare (dar si acelea vestitoare de furtuna) au fost aduse pe scena de catre Ioan Gyuri Pascu, in timpul probelor de sunet de la amiaza.
In fine, cu doar o jumatate de ora intarziere, festivalul a inceput, cu o scurta prezentare a lui Tudor Octavian, ""scriitorul de la pagina 3"", aflat la Galati pentru o sesiune de autografe. Dupa acest moment, Mihai Costache, prezentatorul festivalului (nota bene pentru prestatie), a invitat concurentii, rand pe rand, pe scena. Voci si versuri bune si mai putin bune, ceva probleme cu sunetul, emotii si frigul patrunzator ce incepea sa se lase peste multime.
Au urmat apoi cele doua recitaluri ale serii, Gyuri Pascu, extrem de in verva, care a reusit sa incalzeasca publicul, in ciuda gradelor Celsius, prezente intr-un numar foarte redus, iar mai apoi Mircea ""Ciocu"" Vintila si trupa sa, Brambura, care au produs incandescenta in gradina publica din Galati.
MUTARE. A doua zi, tot ploaie - motiv pentru care organizatorii au decis mutarea locatiei in incinta Casei de Cultura a Studentilor - prilej de oarece nemultumiri in public, din cauza faptului ca spectacolul a intarziat aproape doua ore. Succesul premiantilor a incalzit, insa, sala, plina pana la refuz. Aplauze, lacrimi de bucurie, recital Tapinarii, iar mai apoi, finalul mult-asteptat: un concert cu Nicu Alifantis si trupa ZAN.
Sunet la pamant, public la inaltime. Mentiune, totusi, pentru tot efortul organizatorilor, o mana de tineri studenti entuziasti: ne vedem la anul, poate cu mai multa caldura!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.