Romania in 5 minute Marfar deraiat la intrarea in Bucuresti Un tren de marfa cu 30 de vagoane a deraiat in noaptea de duminica spre luni, in apropiere de soseaua de centura a Capitalei, din motive inca necunoscute. Incidentul s-a produs inainte

Romania in 5 minute

Marfar deraiat la intrarea in Bucuresti

Un tren de marfa cu 30 de vagoane a deraiat in noaptea de duminica spre luni, in apropiere de soseaua de centura a Capitalei, din motive inca necunoscute. Incidentul s-a produs inainte ca trenul sa intre in Bucuresti, intre Pantelimon si Voluntari. (I.O.P.)

Constanta - Nava scufundata in port
O nava sub pavilion Cambogia s-a scufundat in Portul Constanta ieri-seara, in jurul orei 20:50, chiar in dana unde urma sa intre la reparatii, dupa ce, in urma cu peste o saptamana, fusese avariata in urma coliziunii cu o alta nava, cei 11 membri ai echipajului reusind sa se salveze. Apa marii a patruns in gaura de un metru si jumatate produsa in urma loviturii de acum o saptamana deasupra liniei de plutire, iar vasul s-a rasturnat intr-o parte scufundandu-se. (Ema Sava)

Procese - Condamnati iar la CEDO
CEDO a condamnat Romania la Strasbourg, in doua cazuri distincte, pentru incalcarea drepturilor de respectare a bunurilor. In primul caz, cinci cetateni romani au obtinut in 1999 restituirea unui imobil confiscat ilegal de stat in 1949. CEDO a decis ca statul sa plateasca reclamantilor 40.000 de euro. In al doilea caz, un cuplu a depus o plangere in care denunta neaplicarea, timp de noua ani, a unei decizii judecatoresti definite din 1995.

Mita de 20 lei, refuzata

Un bihorean care transporta lemne de foc cu un autocamion a incercat sa mituiasca doi politisti care l-au oprit, pentru control, duminica noaptea, in municipiul Oradea. In locul actelor, soferul a preferat sa dea 20 de lei noi. Politistul a refuzat insa banii. (Natalia Ivan)

Infractiuni - Romani arestati in Danemarca
Politistii romani au participat, in luna aprilie, in Danemarca, la o ancheta soldata cu arestarea a 24 de conationali acuzati de comiterea unor infractiuni informatice, potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane. Ofiterii din cadrul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate au cooperat cu politistii danezi la identificarea si cercetarea romanilor arestati, precum si la audierea inculpatilor. (Radu Crivat)
Distinctie - Mihai Pelin, premiat de italieni
Istoricul si scriitorul Mihai Pelin, colaborator al Jurnalului National, a primit ieri titlul de ""Comandor al Italiei"". Distinctia i-a fost oferita de fostul presedinte italian Azeglio Ciampi, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Ambasada Italiei din Bucuresti. Titlul a fost acordat pentru o serie de lucrari scrise de Mihai Pelin despre relatiile romano-italiene din cel de-al doilea Razboi Mondial.
Cazul FNI - Vlas cere din nou inculparea lui SOV
Ioana Maria Vlas a cerut ieri la Curtea de Apel Bucuresti trimiterea dosarului FNI la parchet pentru ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu sa fie si el pus sub acuzare pentru prabusirea Fondului. Vlas a cerut acest lucru la fiecare infatisare din cadrul procesului, sustinand ca Vantu a fost de fapt ""creierul"" intregii afaceri care a pagubit peste 128 de mii de investitori. De asemenea, ""mama FNI"" a cerut judecatorilor sa schimbe incadrarea juridica a faptelor pentru care a fost condamnata, din inselaciune in gestiune frauduloasa. (Miruna Pasa)
Vaslui - Risc de epidemii la bebelusi
Aproximativ 5.500 de bebelusi din judetul Vaslui sunt expusi riscului de tuberculoza, hepatita B, tetanos, difterie, poliomielia, avertizeaza Ioan Faighel, membru in conducerea Colegiului Medicilor. Pericolul unor epidemii este intretinut de Ministerul Sanatatii care nu a trimis in ultimele doua luni vaccinurile ce trebuie facute obligatoriu si gratuit bebelusilor. Din stoc s-a asigurat 70% din necesarul pe aprilie, dar in luna mai acesta a fost epuizat. (A.I.)
Mars - Gay Parade, pe Bulevardul Unirii
Pentru al doilea an consecutiv, Bucurestiul va gazdui marsul comunitatii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transsexuali). Gay Parade 2006, care va incheia festivalul gay ce se desfasoara in aceasta saptamana, va avea loc sambata dupa-amiaza. Organizatorii au primit aprobarea pentru acest mars inca de acum o luna, potrivit reprezentantului Asociatiei ACCEPT, Octav Popescu. El a mai declarat ca anul acesta se asteapta peste 1.000 de participanti. Parada va incepe in jurul orei 17:30 si se va desfasura pe traseul Nerva Traian - Bulevardul Unirii - Parcul Izvor. (Lucian Florea)
Protest - Baia-Mare, blocata de camioane
Membrii Sindicatului Soferilor din Maramures au protestat ieri timp de 30 minute, ingreunand traficul in centrul municipiului Baia Mare. Soferii au claxonat si ambalat motoarele camioanelor, spre disperarea pietonilor si a locuitorilor din zona. Protestatarii cer, printre altele, eliminarea taximetriei la negru si construirea unor parcari speciale pentru taximetre. (C.D.)
Reclamatie - Dreptul la sanatate, nerespectat
Cei 120 de reprezentanti ai Asociatiei ""15 noiembrie, 1987"", din Brasov, se plang de nerespectarea Decretului Lege 118/1990, conform caruia toate persoanele persecutate politic ar fi trebuit sa primeasca medicamente si ingrijire medicala gratuita. ""Oamenii acestia mor pentru ca nu sunt ingrijiti"", spune Florin Postolachi, presedintele Asociatiei ""15 noiembrie, 1987"". (Carmen Preotesoiu)
Furturi auto - Handbalist retinut de Politie
Portarul titular al echipei de handbal masculin Dinamo Brasov, Gabriel Borodi, a fost retinut de Politia Brasov in noaptea de joi spre vineri, alaturi de alti patru membri ai unei retele care se ocupa cu furtul si vanzarea masinilor de lux, transmite Mediafax. Discutarea propunerii de arestare preventiva a fost amanata pentru miercuri, atunci cand grupul trebuie sa se prezinte in fata instantei, dar este posibil ca acestia sa fi parasit deja Romania. (R.T.)
Festival - Vacaroiu a gustat tuica de Arges
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a vizitat duminica Festivalul Tuicii de la Cosesti, judetul Arges. El a degustat din productia participantilor la manifestare, alaturi de primarul comunei, Elisaveta Tudose. Festivalul a mai atras si alte persoane publice din judet, printre care presedintele Consiliului Judetean, Constantin Niculescu, si primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc. (E.C.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.