Omul de afaceri Ovidiu Tender ar putea fi eliberat din arest, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins, ieri, cererea procurorilor privind prelungirea cu inca 30 de zile a mandatului de arestare emis anterior.

Pentru ca acuzarea a facut recurs, Tender nu va putea parasi arestul Directiei de Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane pana la judecarea contestatiei procurorilor. Cererea de prelungire a mandatului acestuia fiind dezbatuta la 26 mai, dar sentinta a fost data ieri. Mandatul lui Tender expira la 1 iunie.
PLIMBAT. Ovidiu Tender a fost adus, in urma cu patru zile, la Tribunalul Bucuresti, pentru a treia prelungire de mandat, dupa ce a fost internat la Spitalul ""Sfantul Ioan"", din cauza unor probleme cardiace, in urma cu cateva saptamani. In 20 februarie, procurorii DIICOT au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Ovidiu Tender si Marian Alexandru Iancu, patronul clubului Poli Timisoara, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi, potrivit Ministerului Public. (Radu Crivat)