Claudiu Mirica a dat-o pe musical. Mare curaj! Dar se pare ca destinul i-a fost complice si i-a ""aranjat"" un casting pentru un musical al celebrului compozitor Andrew Llyod Webber, cunoscut pentru ""Phantom of the Opera"", ""Evita"", ""Jesus
Christ Superstar"".

Sa moara dusmanii, nu alta! Claudiu Mirica - intr-o alta viata prim- solist in Stigma - a ajuns la Paris, la un casting pentru musicalul ""Music of the Night"" (un ""best of"" Webber care se va monta la Las Vegas). 200 de solisti din Franta s-au ""batut"" pentru a se califica in finala ce va avea loc peste doua luni la Londra. Claudiu Mirica a fost singurul artist strain acceptat la selectie. Ce sansa a avut al nostru brav solist veti afla din jurnalul de calatorie pe care Claudiu Mirica l-a scris cu manuta lui, fiind si jurnalist cu acte in regula la Pro TV Magazin:
NUMARUL 25. ""«Bonjour. Je suis Claudiu and I came from Romania...». Un «frenglish» de toata frumusetea in fata unei comisii foarte dure care urma sa ma asculte cantand. Inainte de a veni la Academia Internationala de Dans din Paris, locul selectiei franceze pentru un musical semnat de celebrul Andrew Llyod Webber (cel de care s-a rugat Madonna sa o distribuie in rolul Evitei Peron...), mi-am spus de mii de ori: «Ce dracua€™ caut eu la selectie, un biet romanas, care n-a facut musical in viata lui?». «Pai, daca tot am venit, sa intru...». In fata, puzderie de solisti, toti francezi (exceptand o cantareata din Statele Unite, care mergea mereu pe poante, dar care era tot de-a lor: studia acolo). Si-am intrat in hora, alaturi de vreo 200 de francezi. Am fost numarul 25. In comisie, doi americani, reprezentanti ai companiei lui
Webber - un el si o ea. Aflu ca ea e «boss-ul»: Taie si spanzura cu zambetul pe buze. Francezii: orgoliosi, talentati. In scena, asteptandu-mi randul: «Nu te supara, din ce tara esti?» - o concurenta curioasa. «Sunt roman», zic mandru. «Credeam ca esti italian.» Ii zambesc si revin la sfatul unei bune prietene, dat inainte de plecarea mea in Franta: «Nu vorbi cu concurentii». Ar fi chiar greu, pentru ca francezii nu vor sau nu stiu limba engleza. De-al naibii, in loc de «pardonne-moi», ziceam «excuse me»""
CE-I NORMAL LA VARSTA LUI. ""Un, deux, trois, quatre, piruete! Proba de dans pentru finalistii de la Paris, printre care ma numar, mi-a reamintit faptul ca sunt cam intepenit, iar emisiunea «Dansez pentru tine», la care m-am uitat saptamani la rand, nu m-a ajutat cu nimic in acest sens. Noroc ca solistii de acolo sunt la fel de «sui» ca si mine atunci cand e vorba despre balet clasic. «Macar sa iau ochii cu un zambet», imi zic in timp ce invat, pentru prima oara in viata mea, cum se face o pirueta dubla. In fata comisiei, cu zambetul pe buze, cu gambele cracanate de atata efort, iau ochii fara sa ma incurc.""

TURIST. Claudiu Mirica n-a ratat nici Muzeul Louvre