Consumul moderat de alcool ii protejeaza pe barbati de bolile de inima, dar nu si pe femei, arata un studiu publicat in British Medical Journal.
Desi a fost dovedit ca alcoolul in cantitati moderate are un efect benefic asupra sanatatii, toat
Consumul moderat de alcool ii protejeaza pe barbati de bolile de inima, dar nu si pe femei, arata un studiu publicat in British Medical Journal.
Desi a fost dovedit ca alcoolul in cantitati moderate are un efect benefic asupra sanatatii, toate studiile realizate pana in prezent aveau ca subiecti numai barbati. Acesta este primul studiu care demonstreaza efectele alcoolului asupra femeilor. Cercetatorii danezi au concluzionat ca un pahar de alcool consumat zilnic scade cu 41% riscul de boli coronariene la barbati, dar la femei nu are nici un efect, conform datelor ce reies din studiu. Chiar si un singur pahar de alcool pe saptamana scade cu 7% riscul de boli de inima la barbati. Oamenii de stiinta avertizeaza insa ca un consum prea mare de alcool, dimpotriva, creste riscul afectiunilor inimii. EXPLICATII. Liderul echipei de cercetare, profesorul Morten Gronbaek, de la Institutul National de Sanatate Publica din Danemarca, crede ca aceste diferente ar putea avea trei explicatii. Fie este vorba de diferentele hormonale care exista intre femei si barbati, fie are legatura cu tipul de alcool pe care il consuma cele doua categorii de persoane, fie are legatura cu modul diferit in care organismul proceseaza alcoolul. In studiu au fost cuprinsi 50.000 de barbati si femei cu varste intre 50 si 65 de ani. Participantii au fost chestionati cu privire la consumul de alcool si apoi monitorizati in urmatorii sase ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.