O data cu aparitia menopauzei, femeile prezinta risc crescut de boli cardiovasculare?
Adevarat. Pana la menopauza, hormonii estrogeni feminini reprezinta un factor de protectie impotriva bolilor cardiovasculare si a hipercolesterolemiei. Dupa
O data cu aparitia menopauzei, femeile prezinta risc crescut de boli cardiovasculare?
Adevarat. Pana la menopauza, hormonii estrogeni feminini reprezinta un factor de protectie impotriva bolilor cardiovasculare si a hipercolesterolemiei. Dupa menopauza, nivelul estrogenilor scade, si automat si riscul de boli cardiovasculare creste. Doza zilnica de vitamine si minerale poate fi asigurata numai din alimente de origine vegetala?
Fals. In fructe si legume sunt cantitati suficiente de vitamina C, caroten si acid folic. Insa vitaminele din grupa B nu se gasesc decat in produse de origine animala (carne si lactate) si foarte putin in painea neagra. Painea neagra este mai buna decat cea alba pentru ca nu ingrasa? Fals. Painea neagra si cea alba au aproape acelasi numar de calorii, de aceea si una, si alta ingrasa. Painea neagra este mai buna din alte motive - datorita vitaminelor si fibrelor alimentare. Cremele anticelulita ne scapa pentru totdeauna de aceasta problema? Fals. Celulita este o stare fiziologica a organismului, iar cremele anticelulitice nu fac decat sa imbunatateasca starea pielii, nu au decat actiune de suprafata. Mult mai eficiente sunt programele anticelulitice speciale, care au drept scop imbunatatirea microcirculatiei la nivelul pielii, eliminarea din organism a toxinelor, a surplusului de apa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.