Antrenorul formatiei FC Vaslui, Mircea Rednic, a fost audiat ieri la Directia Nationala Anticoruptie in legatura cu meciul disputat sambata trecuta intre FC National si Pandurii (scor 3-2).
El este al treilea om din fotbal audiat saptamana aceasta la DNA, dupa ce presedintele Consiliului de Administratie al FC National, Constantin Iacov, a declarat sambata trecuta ca, inaintea meciului amintit, oficialii FC Vaslui si Jiul Petrosani i-au oferit bani, daca Pandurii (echipa care se lupta cu FC Vaslui pentru a evita retrogradarea din Divizia A) vor fi invinsi.
Dupa intalnirea cu procurorii, antrenorul a declarat ca s-a simtit ""aiurea"" in postura de interogat. ""Au fost declaratiile din jurul meciului FC National - Pandurii Targu-Jiu. Le-am spus exact discutia care a fost cu Iacov de dinaintea meciului"", a spus Rednic.
Pentru a salva situatia, antrenorul a sustinut cu ironie ca ""nu esti barbat daca nu ajungi aici, vorba mamei"". El considera ca stimularea unei echipe pentru ca aceasta sa joace corect ""nu este nici o infractiune"". Pana acum procurorii nu au inceput urmarirea penala impotriva vreunui om din fotbal, dar i-au mai audiat saptamana aceasta pe finantatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, si pe Alin Simota, partonul clubului Jiul Petrosani.