Gospodariile populatiei vor fi supravegheate mult mai strict de acum inainte si va ploua cu amenzi pe capul celor care nu respecta regulile impuse de autoritati. Astfel, cei care nu-si tin pasarile inchise in spatii special amenajate pentru ele,
Gospodariile populatiei vor fi supravegheate mult mai strict de acum inainte si va ploua cu amenzi pe capul celor care nu respecta regulile impuse de autoritati.

Astfel, cei care nu-si tin pasarile inchise in spatii special amenajate pentru ele, in care sa nu patrunda nici catelul, nici purcelul, vor fi amendati cu 2,5-8 milioane de lei vechi. Mai mult, gospodarii trebuie sa aiba spatii special amenajate in care sa depoziteze gunoiul provenit de la pasari, astfel incat acesta sa nu fie ""rascolit"" de alte animale din gospodarie. Amenzi intre 2 milioane de lei vechi si 8 milioane de lei vechi risca si cei care isi lasa pasarile libere pe ulita sau pe balta. Transportul de pui vii si vanzarea acestora de catre persoane particulare sunt interzise. Cine nu respecta aceasta interdictie va fi penalizat cu o amenda de 20-30 de milioane de lei vechi. Persoanele care nu anunta ca le-au murit pasarile si sunt prinse ca au distrus cadavrele risca sa se aleaga cu dosare penale.
APEL. Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al Executivului, a facut apel la cetatenii care au cumparat pui din surse neautorizate sa anunte autoritatile pentru a se verifica daca nu cumva sunt infectate cu virusul gripei aviare. Apelul a fost facut, deoarece, din cauza comercializarii ilegale a puilor de la Codlea, autoritatile nu cunosc inca toate punctele in care au ajuns acestia.
PISTA. In Bucuresti, ancheta epidemiologica pentru determinarea cauzei aparitiei virusului H5 nu a fost inca finalizata, insa cauza pare a fi prezenta pasarilor migratoare pe lacurile din jurul Capitalei, a declarat Gabriel Predoi, director general in ANSV.
DEZINFECTANTE VERIFICATE. Dupa ce presa a semnalat ca substantele folosite pentru dezinfectie pe raza oraselor Brasov si Fagaras nu au fost cele adecvate, o echipa din cadrul IGP va verifica daca activitatea s-a desfasurat acolo potrivit normelor sanitare, a mai anuntat ieri Oana Marinescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.