Papa Benedict al XVI-lea le-a cerut polonezilor sa nu se lase invrajbiti de trecutul comunist. Declaratia sa, facuta in prima zi a vizitei in Polonia, tara natala a fostului Suveran Pontif, nu a surprins foarte multa lume. AGENDA PLINA. Papa a pr
Papa Benedict al XVI-lea le-a cerut polonezilor sa nu se lase invrajbiti de trecutul comunist. Declaratia sa, facuta in prima zi a vizitei in Polonia, tara natala a fostului Suveran Pontif, nu a surprins foarte multa lume.

AGENDA PLINA. Papa a programat personal aceasta calatorie intr-unul dintre marile bastioane ale catolicismului din Europa.
Agenda vizitei de patru zile este incarcata, sustin oficialitatile. Pe lista se afla o incursiune in orasul natal al lui Ioan Paul al II-lea, Wadowice, situat in sudul Cracoviei, apoi o scurta calatorie la Manastirea Jasna Gora din Czestochowa, pentru a se ruga la icoana Fecioarei Negre. In ultima zi pe care o va petrece in Polonia, duminica, Papa Benedict al XVI-lea este asteptat la fostul lagar de exterminare nazist de la Auschwitz-Birkenau, simbol al Holocaustului. Aici, Suveranul Pontif va sustine o rugaciune rostita in limba germana, pentru ca - spun liderii Bisericii poloneze - Papa poate contribui la o reconciliere intre Polonia si Germania, acum, la 61 de ani de la infrangerea Germaniei naziste.
SITUATIE. Oamenii de rand nu s-au aratat insa la fel de incantati de vizita Papei cum sunt liderii Bisericii poloneze, noteaza AFP. In Polonia se dezbate, de catva timp, maniera in care ar trebui tratati fostii membri ai politiei secrete comuniste (SB), dintre care numerosi provin din randurile clericilor. De altfel, seful Bisericii Catolice poloneze le-a adresat tinerilor rugamintea de a privi cu ingaduinta spre trecut si de ""a se feri de judecati arogante la adresa generatiilor precedente care au trait alte timpuri in alte circumstante"". (Anca Aldea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.