""Spiderman"" vrea un nou record Salvamontistul oradean Sedevi Imre va incerca peste doua saptamani sa doboare recordul national la escalada pe un traseu din Grecia. Tinta sa este traseul ""Titan Rope"", lung de 60 de metri. Alpinistul, cunoscut c

""Spiderman"" vrea un nou record

Salvamontistul oradean Sedevi Imre va incerca peste doua saptamani sa doboare recordul national la escalada pe un traseu din Grecia. Tinta sa este traseul ""Titan Rope"", lung de 60 de metri. Alpinistul, cunoscut ca ""Spiderman"", a reusit deja sa escaladeze integral cel mai dificil traseu din tara si, in acelasi timp, cel mai lung
tavan (28 de metri), supranumit ""El Monstro"", din Vadu Crisului.

Nave turcesti la Constanta

Doua vase de razboi ale Fortelor Navale Turce au ajuns ieri-dimineata in Portul Constanta. Vedetele purtatoare de rachete se vor afla in apele romanesti pana duminica, timp in care vor face schimburi de experienta si exercitii militare alaturi de marinarii romani.

Amenda CNA - National TV, 10 minute fara emisie
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a sanctionat postul de televiziune National TV cu intreruperea emisiei timp de zece minute, pentru ca in emisiunea ""Miezul problemei"", avandu-l ca invitat pe Gigi Becali, moderatorul acesteia, Madalin Ionescu, a permis formularea unor acuzatii grave, nedovedite, impotriva primului-ministru si a clerului Bisericii Ortodoxe Romane. De asemenea, moderatorul nu l-a oprit pe Gigi Becali sa foloseasca un limbaj injurios la adresa unor persoane publice, se arata in comunicatul CNA. (Rompres)

Valcea - Elev mort intr-o excursie cu clasa
Un elev de 15 ani de la Grupul scolar Oltchim din Ramnicu-Valcea a murit in timpul unei excursii pe Masivul Cozia, unde era cu colegii de clasa. Copilul a alunecat de pe versant, in apropierea Manastirii Stanisoara, si a cazut intr-o prapastie de 7-8 metri. Baiatul era fiul unui politist de la Circulatie si a decedat pe loc. Cadrul didactic care trebuia sa supravegheze grupul de elevi este anchetat. (A. Chivu, O. Herta)
Surpari - Slanic Moldova, fara apa potabila
Drumul de acces catre izvoarele cu apa minerala din statiunea bacauana Slanic Moldova, aflat in apropiere de apa Slanicului, s-a surpat incepand de joi seara. Circulatia a fost deviata. Locuitorii orasului au ramas fara apa potabila, pentru ca alunecarea de teren a rupt principala conducta de alimentare. Primarul Andrei Serban sustine ca sursa alternativa de apa nu face fata cerintelor si ca spera sa rezolve situatia in cateva zile. (M. Romanet)
Giurgiu - Finantisti demisi de Bodu
Doi directori adjuncti de la Directia Generala a Finantelor Publice Giurgiu au fost destituiti pentru incompatibilitate de functii. Liliana Gheorghiu si Alexandra Mirica au fost in cursul anului trecut, in paralel cu functia detinuta la stat, cenzori la doua societati private. Masura destituirii a fost propusa de Comisia de Disciplina din cadrul ANAF si a fost semnata de presedintele institutiei, Sebastian Bodu. (V.Arcanu)
Initiativa - Obiceiuri pascale romanesti la Paris
Romanii din Paris vor avea parte intre 16 si 22 aprilie de o serie de manifestari premergatoare sarbatorilor pascale. Institutul Cultural Roman organizeaza un atelier interactiv de incondeiere a oualor de Pasti, o expozitie de costume populare romanesti, precum si un spectacol folcloric cu tematica pascala. Initiativa vizeaza totodata si promovarea traditiilor romanesti in mediile culturale din statele UE. (Costin Anghel)
BAC - Bani mai multi pentru profesori
Profesorii care vor participa la examenele din vara vor primi mai multi bani fata de anul trecut, dupa cum precizeaza reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale (FEN). Astfel, in urma negocierilor cu Ministerul Educatiei, s-a stabilit ca un presedinte de comisie sa primeasca 500 de lei noi la Testele Nationale si 700 de lei noi la BAC. Supraveghetorii vor primi 40 de lei noi pe zi, iar profesorii evaluatori vor primi 3,75 lei pentru o lucrare corectata. (Eugenia Mihalcea)
Iasi - Contrabanda cu butasi de vie
Politisti din cadrul Directiei Politiei de Frontiera Iasi au retinut doua tiruri incarcate cu peste 300.000 de pachete cu tigari si 100.000 de butasi de vita-de-vie. Autotrenurile veneau din Republica Moldova, iar produsele urmau sa ajunga pe piata romaneasca. Marfa de contrabanda, in valoare de 15 miliarde de lei vechi, era mascata de lazi cu mere. (Mirela Cimpoi)
Timis - Seful local al SRI a fost schimbat
Biroul Executiv din Serviciul Roman de Informatii l-a numit ieri pe lt.col. Cristian Daescu in functia de sef al Sectiei Judetene de Informatii Timis. El l-a inlocuit pe Teodor Ungur, care a fost trecut in rezerva. Schimbarea este cea mai recenta dintr-o serie mai lunga in randul membrilor conducerii din teritoriu. La 23 martie, sefii din Neamt, Valcea si Braila au fost si ei schimbati.
Vadu Rosca - Muncitorii nu si-au mai primit salariile
Muncitorii care lucreaza la reconstructia caselor pentru sinistratii din Vadu Rosca, judetul Vrancea, reclama ca nu si-au incasat banii la timp. Oamenii s-au intalnit cu prefectul Ion Oprea, caruia i s-au plans ca au primit doar cinci milioane de lei in trei luni, desi intelegerea cu patronul ar fi fost de 10 milioane de lei vechi pe luna. Firma care construieste casele pe islazul comunei Botarlau, American - Romanian Company, este patronata de controversatul afacerist Clement Mocanu.
Delta Dunarii - Braconaj electric
Braconajul din Delta Dunarii depaseste orice limite. Se dovedeste astfel ca afirmatiile autoritatilor potrivit carora pescarii sunt cei care vor pazi Rezervatia sunt simple fabulatii. Ultima captura de mari dimensiuni a fost facuta ieri, cand Politia de Frontiera a capturat 310 kilograme de peste recoltat cu un dispozitiv electric artizanal in zona lacului Merheiul Mic din Delta Dunarii. Braconierii erau doi pescari din localitatea C.A. Rosetti. Politia de Frontiera a capturat de la braconieri peste 5 tone de peste prins ilegal. (Alexandru Nastase)
Targ - Se cauta muncitori in constructii
Agentii economici din Bucuresti au oferit aproape 6.400 de locuri de munca ieri, in cadrul bursei organizate de Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti. In acest an, specialistii in constructii sunt cei mai solicitati pe piata fortei de munca din Bucuresti, jumatate din locuri de munca fiindu-le destinate. Pe locul al doilea sunt absolventii de finante-contabilitate, iar pe urmatoarea pozitie, juristii. (Eugenia Mihalcea)
Bailesti - Dolj / Amza Pellea ar fi implinit 75 de ani
Daca ar fi trait, Amza Pellea ar fi implinit ieri 75 de ani. Putini au fost insa cei care si-au adus aminte de marele artist, dupa 23 de ani de la moartea sa. Doar cativa bailesteni s-au adunat ieri in centrul localitatii natale a actorului, unde au depanat amintiri despre cel mai cunoscut oltean. Insa nici un oficial din Dolj si nici un om de teatru nu a participat la actiunile desfasurate in memoria lui Amza Pellea. (Ana Diana Mihai)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.