Apple Computers a lansat un sistem compatibil cu cateva modele de pantofi sport Nike, care masoara distanta parcursa si numarul caloriilor consumate de alergatori. Kitul Nike+iPod va fi disponibil in magazine peste aproximativ doua luni
Apple Computers a lansat un sistem compatibil cu cateva modele de pantofi sport Nike, care masoara distanta parcursa si numarul
caloriilor consumate
de alergatori.


Kitul Nike+iPod va fi disponibil in magazine peste aproximativ doua luni la pretul de 29 de dolari SUA (evident, nu include pantofii sport). Dispozitivul a fost probat deja de Lance Armstrong, campionul Tour de France, care planuieste sa alerge in maratonul de la New York in cursul acestui an.
Sistemul este format dintr-un senzor, care se ataseaza la modelele compatibile de pantofi si un receptor legat de un player muzical Apple iPod Nano. Informatiile legate de timpul de alergare, distanta parcursa, cadenta pasilor si caloriile consumate sunt transmise de senzor prin unde radio si sunt stocate in iPod.
Toate aceste informatii pot fi afisate in timpul alergarii sau ulterior pe ecranul playerului muzical. Partea si mai frumoasa este ca alergatorul poate primi ""rapoarte"" vocale in casti, pentru a nu fi nevoit sa scoata iPod-ul din buzunar in timpul activitatii sportive.
JURNALUL ALERGATORULUI. La sfarsitul cursei, datele obtinute pot fi trimise pe site-ul nikeplus. com, unde fiecare alergator isi poate crea un jurnal. Transferul de date se poate face automat, atunci cand playerul este conectat la internet prin intermediul programului Apple iTunes. Playerele iPod vor incorpora optiunea ""Power Song"", astfel incat utilizatorii sa auda o anumita melodie prin simpla apasare a unui buton, pentru a capata o motivatie suplimetara pe parcursul alergarii. Potrivit lui Trevor Edwards, vicepresedinte in cadrul Nike, modelul de 100 de dolari Nike + Air Zoom Moire va fi prima pereche de incaltaminte compatibila cu un iPod. Evident, ii vor urma ale cateva modele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.