De la Revolutia din a€™89, capitala Romaniei nu s-a mai bucurat, ca acum, de un asemenea interes. Presa, interna si internationala, in toate expresiile ei (scrisa, audio, tele-ecranizata) ne instaleaza pe pagina intai, glasuieste despre noi
De la Revolutia din a€™89, capitala Romaniei nu s-a mai bucurat, ca acum, de un asemenea interes. Presa, interna si internationala, in toate expresiile ei (scrisa, audio, tele-ecranizata) ne instaleaza pe pagina intai, glasuieste despre noi inaintea razboiului civil din Irak si ne arata, ca prima stire, in emisiunile televizate, imbracati in cosmonauti, sugrumand, pe un teritoriu cu gropi selenare, gaini. Gripa aviara, tratata cu suficienta de autoritati si cu bascalie de muritorii de rand, a intrat cu plase, filtre si garduri de sarma ghimpata in viata a zeci de mii de romani. Un batran lacrima ieri ca nu poate iesi din tarcul-ghetou instalat de jandarmi pentru a cumpara doctoriile trebuincioase babutei lui care intampina aviara la pat. O fata dintr-un sat isi rata logodna, iar un tanar - contractul cu o firma de constructii din strainatate. Bascalia aviara, care a produs profituri uriase in Romania si in lume, n-a ucis pana acum, slava Domnului, pe nimeni la noi, in schimb, a ucis sadic linistea unei natii. Nu stiu daca maine mai pot calatori pana in Prahova s-o vad pe mama si nu stiu daca poimaine, primarul meu de sector, flancat de mascati nu ma va consemna la domiciliu, vinovat ca in cartierul meu a decedat, de batranete, o cioara.
Stiu ca patologic, virusul gripei aviare e un pericol real. Ma muncesc insa cateva nedumeriri. In Romania, mi-o confirma un distins specialist, doctor veterinar cu experienta de-o viata in lupta cu molimele din lumea animala, sunt in clipa de fata mai multe focare de turbare. Nici Flutur, nici presa nu sufla un cuvant despre focarele de turbare, infinit mai periculoase decat focarele de gripa aviara. Zeci de mii de vaci de pe meleagurile noastre mioritice sufera de tuberculoza. Tuberculoza de la vaci se transmite pe o cale extrem de simpla omului. Prin lapte. Iar tuberculoza ramane tuberculoza. Toate jandarmeriile si sereiurile angajate in sugrumarea spionului aviar, pitit in curul outor al gainii, n-au miscat o teava de mitraliera in aceasta directie, in schimb au contribuit si contribuie din plin, cu tunul, la amplificarea unei isterii nationale. Jonathan Sheele ii da o bila alba ministrului Flutur. Sa fim seriosi. Ministrul, care boceste acum ca n-avea la indemana ""toate instrumentele"", era indeajuns de dotat ca sef al Comandamentului Central Antiepizootic pentru a actiona calm, eficient si negalagios. Asa ca, bila alba i-o dadea mai bine in tartacuta. Un judet, cap de afis acum al gripei aviare, avea anul trecut 60 de internati cu trichineloza. Avem si acum mai multe focare de trichineloza in tara. Si turbarea, si tuberculoza bovina, si trichineloza sunt, zic specialistii in domeniu, infinit mai periculoase decat febra gainilor care, pana un alta, nici gaini n-a prea omorat. A omorat vistieriile statelor si a construit o noua clasa de profitori planetari. In cuibarele lasate libere de gaini s-au cuibarit neamurile unor politicieni care, prin minusculele lor firme, clocesc oua de aur. Razvan Taru, uns mai marele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare, are experienta in domeniu zero. Unica lui experienta ca specialist este in castrarea cainilor comunitari ai lui Basescu. Incompetenta curge in jos spre structurile zonale. Sigur, e mai simplu sa cotonogesti amaratii de medici veterinari care isi fac meseria pe coclauri, cu lefuri de vai de mama lor si sa-i bagi din nou in zbilt, sub Flutur, asa cum manevreaza ministrul.
Haos, nebunie, isterizarea populatiei din zone preschimbate in puscarii. Parca a venit ciuma. Curand vom fi tratati ca o leprozerie. Sau, cine stie, asa poate vom fi pe gustul unei lumi indragostite, ca narcomanul de marijuana, de urat. Cum sa-mi explic altfel medalierea la Eurovision a unei trupe hidoase, complet afona, gajaita, exceland doar prin gestul obscen al solistului vocal de a-si utiliza limba (limba din gura) ca unic instrument al unei comunicari porno. I-au votat, se zice, fanii hard-rock-ului, o secta care se mobilizeaza iute, asa cum tinerii, prin sms-uri s-au mobilizat la alegeri sa-l scoata presedinte pe Traian Basescu. Apropos, singura stire neaviara care ajunge pana la noi este cea legata de sanatatea presedintelui. Presedintele se simte bine, dar a refuzat masajul medical, spune seful doctorilor care-l ingrijesc. Il inteleg pe seful statului la cate porturi, cu masaje infinit mai dulci, a vizitat ca marinar.
Revenind la molima - fara victime - care bantuie tara (nici macar gainile, cu exceptia catorva, nau murit secerate de virus, ci asfixiate de om, in tomberoanele de gunoi!), e timpul sa ne trezim, e timpul sa inchidem in custi profitorii acestei maladii si sa ridicam valul de pe hoitul acestei afaceri care pute. E timpul unei igienizari sanitare, dar mai ales morale, a subiectului gripa aviara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.