Aventura mutantilor din ""X-Men"" cunoaste un nou episod.

Descoperirea unui leac capabil sa ""vindece"" mutatiile genetice risca sa schimbe cursul istoriei si ameninta insusi viitorul omenirii. Pentru prima data, mutantii au de ales intre a-si pastra puterile supranaturale, care ii izoleaza si ii alieneaza de restul omenirii, si a renunta la ele, pentru a se reincadra in societate.

DIVERGENTE. Opiniile divergente ale celor doi lideri - prof. Charles Xavier, adept al pacii si al tolerantei, si Magneto, care crede in supravietuirea celui mai puternic - declanseaza batalia finala intre mutanti si omenire.
In acelasi timp, echipa X-Men, condusa de profesorul Charles Xavier (Patrick Stewart), trebuie sa se lupte cu insasi evolutia sub forma fostei membre a echipei lor. ""In X-Men: The Last Stand"" ii regasim pe eroii primelor doua filme: Wolverine, un ""lup singuratic"" care poseda calitati fizice supraomenesti si puteri vindecatoare uimitoare, dar si o furie intensa, animalica; Storm, capabila sa manipuleze dupa bunul plac orice fel de conditii atmosferice; Magneto, un mutant extrem de puternic, in stare sa ""jongleze"" cu orice forma si obiect din metal; profesorul Charles Xavier, cel mai mare telepat din lume, liderul echipei X-Men; Jean Grey, care poseda capacitati telekinetice si telepatice iesite din comun; Rogue, care ""absoarbe"" puterile tuturor celor pe care ii atinge, punandu-le astfel viata in pericol; Cyclops, care poate emite din priviri un fascicul energetic capabil sa strapunga muntii; Mystique, care poate lua orice forma umana sau animala; Iceman, capabil sa-si coboare temperatura corpului pana la inghet; Pyro, expert in manipularea focului si Colossus, care isi poate transforma tesuturile in otel.