Directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), sud-coreeanul Lee Jong-wook, a incetat din viata la Geneva. Doctorului Lee Jong-wook, in varsta de 61 de ani, i s-a facut rau sambata trecuta in timpul unei reuniuni de lucru, fiind t
Directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), sud-coreeanul Lee Jong-wook, a incetat din viata la Geneva.

Doctorului Lee Jong-wook, in varsta de 61 de ani, i s-a facut rau sambata trecuta in timpul unei reuniuni de lucru, fiind transportat de urgenta la un spital din Geneva. Aici a fost operat de urgenta pentru inlaturarea unui cheag de sange de pe creier. In dimineata zilei de luni, ministrul spaniol al Sanatatii, Elena Salgado, a anuntat in deschiderea Adunarii Mondiale a Sanatatii (reuniunea anuala a OMS): ""Regret sa va informez ca doctorul Lee Jong-wook a decedat in aceasta dimineata"". Vestea decesului nu trebuie insa sa perturbe desfasurarea normala a Adunarii Mondiale a Sanatatii, a carei tema este problema brevetelor farmaceutice si a accesului tarilor sarace la medicamente.
Sud-coreeanul Lee Jong-wook era specializat in combaterea maladiilor infectioase si a activat in cadrul OMS incepand din anul 1983. In perioada 1994-1998 a ocupat functia de director al Programului mondial pentru vaccinuri al acestei institutii, aflandu-se la originea campaniei internationale pentru eradicarea poliomielitei. Ulterior a fost consilier principal si reprezentant special al fostei directoare generale a OMS, Gro Harlem Brundtland. In luna decembrie 2000, Lee Jong-wook a devenit directorul programului ""Stop tuberculoza"", pentru ca in 2003 sa fie numit la conducerea OMS. Mandatul de director general al OMS trebuia sa se incheie in iulie 2008.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.