Potrivit unor surse din conducerea Serviciului de Protectie si Paza, autorii documentului, publicat impotriva actualei conduceri, sunt fosti angajati ai serviciului. Ei au beneficiat si de ajutorul unor actuali angajati ai SPP, care au fost in mare p

Potrivit unor surse din conducerea Serviciului de Protectie si Paza, autorii documentului, publicat impotriva actualei conduceri, sunt fosti angajati ai serviciului. Ei au beneficiat si de ajutorul unor actuali angajati ai SPP, care au fost in mare parte identificati.

In functie de gravitatea faptelor de incalcare a legilor si regulamentelor militare, vor fi sesizate organele de urmarire penala.
INVESTIGATII. Sursele SPP ne-au dezvaluit ca ""fosti angajati sunt disperati pentru faptul ca au pierdut controlul in zona demnitarilor pe care ii aveau in paza si protectie. Influenta lor depasea cu mult cadrul legal, iar aceste aspecte sunt amplu investigate in momentul de fata"". ""Au existat ofiteri de protectie care au intermediat demnitarului contactul cu elemente ale crimei organizate pentru afaceri necurate. Gulerele albe au reusit sa infiltreze anumite zone ale puterii si cu ajutorul ofiterilor SPP, fapt care este de o gravitate deosebita"", ne-au declarat sursele mentionate.
DOVEZI. Alte dosare verificate de corpul de control al Directorului SPP vizeaza infractiuni de fals, uz de fals si abuz in serviciu. Doi subofiteri au fost deja dovediti cu diplome false de absolvire ale unor institutii de invatamant, urmand a fi sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Un alt aspect ilegal se refera la existenta unui numar de 17 ofiteri din cadrul SPP care nu au ca nivel de pregatire decat studiile liceale, fapt ce contravine grav regulamentelor si legilor. Se pare ca peste 30 de subofiteri SPP au doar opt clase, angajarea lor constituind un grav abuz.

RESTRUCTURARI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.