Ion Iliescu incepe sa se razbune pe cei care s-au opus revenirii lui in fruntea PSD la Congresul de anul trecut.

Aflat la Cluj-Napoca, Iliescu le-a dat practic peste nas reprezentantilor Grupului de la Cluj la o intalnire avuta cu acestia joi seara. Potrivit Mediafax, senatorul a declarat ieri ca liderii clujeni au facut apel la el pentru
a-i ajuta in privinta innoirii partidului, nemultumiti ca acest proces nu se desfasoara destul de rapid, dar i-a refuzat. ""Congresul a decis ca e mai bine pentru ideea de innoire sa se debaraseze de Ion Iliescu si sa-l pastreze undeva cu functia de senator si am acceptat. E regula unui anumit joc"", a spus cu repros senatorul. Mai mult, Iliescu le-a transmis liderilor clujeni ca de innoirea partidului sa se ocupe cei care au fost alesi la Congres. ""Din partea mea vor avea sprijinul moral si total, in masura in care altii au primit mandatul Congresului. Si mai ales nu clujenii au autoritatea morala sa imi ceara mie interferente, ci din contra. Cel putin respect, nu interferente"", i-a atacat Iliescu pe clujeni.
RAMANE IN PSD. Pe de alta parte, senatorul a declarat ca va ramane membru PSD daca in urma dezbaterilor privind crearea Polului Social va fi infiintat un partid situat la stanga PSD. Iliescu nu a exclus ca la dezbaterea din 23 mai unii dintre participanti sa vorbeasca despre coagularea unei structuri politice. ""Una este forumul si alta este ideea unei structurari politice, de partid. Ar putea sa apara o formatiune la stanga PSD. Nu este exclus asa ceva. (a€¦) Exista o posibilitate teoretica si o oportunitate posibila"", a declarat Iliescu. (Lavinia Dimancea)