Inainte de miezul noptii de miercuri spre joi, cei 1.500 de spectatori prezenti in Sala Agronomia au scandat minute in sir ""Diamond, Diamond"", sperand ca Regele Heavy Metal sa mai cante inca o piesa. Si asta dupa ce Selectionata Mondiala King
Inainte de miezul noptii de miercuri spre joi, cei 1.500 de spectatori prezenti in Sala Agronomia au scandat minute in sir ""Diamond, Diamond"", sperand ca Regele Heavy Metal sa mai cante inca o piesa.


Si asta dupa ce Selectionata Mondiala King Diamond acordase deja trei bisuri, am spus ""selectionata mondiala"" pentru ca grupul e alcatuit din muzicieni din Statele Unite, Suedia, Danemarca si Ungaria.
Muzicieni care ne-au coplesit cu un un heavy metal de inalta clasa, interpretat magistral, atat vocal, cat si instrumental si un show nemaivazut, plin de ritm, nerv, efecte speciale. Pe scena ce aducea aminte de un cimitir (cu un gard intre scena si spectatori) s-au intamplat multe, de fapt tot ce se intampla atunci cand canta King Diamond oriunde in lume. Si dupa atatea legende auzite de la altii, unele exagerate, altele deformate, in sfarsit, am avut si noi ocazia sa vedem ce inseamna un show King Diamond.
STRABUNICA IN BASTON. Astfel, cu emotie am asistat la inceputul spectacolului la deschiderea celebrului sicriu, din care multi se asteptau sa-l vada ridicandu-se pe King, dar n-a fost asa. Pictat pe fata, in inconfundabila masca, el a aparut din spatele cavoului, iar inauntru era la fel de celebra papusa, intr-o secventa ce apare in toate show-urile formatiei. Intr-un ritm ametitor au inceput sa curga piesele, personajele erau in continua miscare, ""mama"" papusii, calugarii, dar si hidoasa strabun, ca, in scaun cu rotile si baston in dotare. Strabunica ce-i ameninta pe cei din formatie care, enervati, au scos-o cu forta de pe scena, dupa ce insusi King i-a tras un picior in spate. Efectul vizual al acestui concert intr-adevar extraordinar a fost egalat de o muzica foarte bine aleasa pentru a exemplifica ""povestea"" de pe scena: cateodata agresiva, in general bine ritmata, uneori trista, alteori vesela. Nu numai spectatorii au plecat ""plutind"" de incantare de la acest concert si King Diamond a multumit publicului pentru caldura cu care a fost primit si a promis ca va reveni la Bucuresti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.