La un pas de integrare, majoritatea drumurilor din judetul Giurgiu arata ca dupa un bombardament. Sunt atat de stricate, incat numai un aventurier se poate incumeta sa parcurga aceste sosele cu masina. Iar autoritatile asista impasibile la aceasta si

La un pas de integrare, majoritatea drumurilor din judetul Giurgiu arata ca dupa un bombardament. Sunt atat de stricate, incat numai un aventurier se poate incumeta sa parcurga aceste sosele cu masina. Iar autoritatile asista impasibile la aceasta situatie si paseaza, ca de obicei, responsabilitatea dintr-o ograda in alta.

Daca in municipiul Giurgiu s-au realizat cateva lucrari de investitii in ceea ce priveste refacerea strazilor, fiind asfaltata o mare parte din reteaua stradala, nu acelasi lucru se poate spune despre drumurile judetene, al caror aspect este unul jalnic, mai rau ca la Sarajevo. Desi a mai plombat ceva pe ici-pe colo, administratorul retelei de drumuri a judetului Giurgiu, Consiliul Judetean, nu a reusit sa faca mare lucru, majoritatea tronsoanelor fiind la fel de proaste, daca nu chiar mai rau ca inainte. Fara teama de a gresi, din cele 41 de judete, Giurgiu se afla pe ultimele locuri la capitolul infrastructura.
PROIECTE. Vicepresedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Octavian Dascalu, recunoaste ca ceea ce s-a realizat este insuficient, din cei 350 de kilometri de drumuri judetene doar 30% sunt in stare buna, restul necesitand lucrari de reparatii. De altfel, sustine Octavian Dascalu, pentru programul de reparatii din acest an au fost prevazute 40 de miliarde de lei vechi, reprezentand lucrari de investitii la cinci tronsoane de drum si la un pod. Incercand sa gaseasca o explicatie pentru starea jalnica a unor drumuri judetene, vicepresedintele Consiliului Judetean da vina pe lucrarile de reparatii, care au constat doar in plombari, si nu in asfaltari, cum ar fi trebuit, din cauza lipsei resurselor financiare.
IMPRUMUT. Tocmai de aceea, Consiliul Judetean intentioneaza ca in acest an sa obtina un credit de 200 de miliarde de lei, bani cu care s-ar rezolva in mare parte problema drumurilor. Vicepresedintele Dascalu spune ca, si in aceste conditii, ceea ce se va realiza este insuficient. Deocamdata, realitatea din judetul Giurgiu este dureroasa, in conditiile in care drumurile sunt pline cu gropi si cu denivelari. Covoare asfaltice s-au pus doar pe anumite tronsoane, iar restul reabilitarilor la drumurile judetene s-a axat doar pe plombari sau poate nici pe astea.

INUNDAT DE DUNARE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.