Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva unui ""client"" al Parchetului General cercetat in dosarul RAFO, alaturi de nume celebre precum Iacobov, Tender, Iancu. Este vorba despre fostul director general a
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva unui ""client"" al Parchetului General cercetat in dosarul RAFO, alaturi de nume celebre precum Iacobov, Tender, Iancu.

Este vorba despre fostul director general al Rafo Onesti, Toader Gaureanu (foto), acuzat de complicitate la abuz in serviciu. Coleg de dosar la DNA ii este Gheorghe Negreanu, fost director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Oil Terminal Constanta. Acesta este acuzat de abuz in forma calificata si de luare de mita, potrivit surselor noastre. Biroul de Presa al DNA ne-a confirmat ieri ca cei doi sunt cercetati pentru o frauda de trei milioane de dolari (800 miliarde ROL). Procurorii au retinut ca in perioada februarie-octombrie 2003, Negreanu (ajutat de Gaureanu) a dispus livrarea directa catre RAFO Onesti a unor cantitati mari de produse petroliere importate, care au fost sustrase supravegherii vamale. Pentru faptul ca ""a inchis ochii"" nevamuind aceste produse, Negreanu i-ar fi cerut lui Gaureanu, printr-un intermediar, sa-i angajeze fiul (Lucian Negreanu) pe un post liber la biroul din Constanta. Solicitare care s-a si concretizat. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.