Femeile care apeleaza la implanturile cu silicon pot dezvolta reactii alergice grave si chiar tulburari nervoase.

Cauza acestor fenomene sunt sarurile de platina, care sunt folosite la fabricarea implanturilor pentru ca siliconul lichid sa capete consistenta unui gel. La aceasta concluzie a ajuns un grup de cercetatori americani, coordonati de dr. Ernest Likis.
TOXICITATE. Studiul, publicat in revista Societatii americane de chimie, arata ca sarurile de platina sunt substante cu toxicitate ridicata care pot provoca reactii alergice, astm, slabirea imunitatii si afectiuni ale sistemului nervos. Descoperirea facuta de cercetatorii americani este neasteptata, pentru ca pana nu demult se considera ca sarurile de platina nu au capacitatea de a se acumula in timp, in organismul uman. Analizele efectuate de acestia au determinat un nivel crescut de saruri de platina in urina, parul si laptele matern al femeilor care si-au facut implanturi cu silicon la mijlocul anilor a€™80.
Cercetatorii americani au fost repede contrazisi de producatorii implanturilor cu silicon. Acestia sustin ca platina folosita la fabricarea implanturilor cu silicon este inactiva si nu provoaca nici un fel de probleme. (Georgeta Licsandru)