""Mama - urla baiatul cel mic, dand buzna pe usa - , iar am castigat unul!"" In loc sa se bucure, doamna Piscalescu il ia la palme. In casa s-au adunat vreo 14 frigidere. Domnul Piscalescu a lipit trei intre ele si doarme, cum zice el, la balc
""Mama - urla baiatul cel mic, dand buzna pe usa - , iar am castigat unul!""

In loc sa se bucure, doamna Piscalescu il ia la palme. In casa s-au adunat vreo 14 frigidere. Domnul Piscalescu a lipit trei intre ele si doarme, cum zice el, la balcon. E de groaza cu ala micua€™. La fiecare pachet de biscuiti ""Sotron"", umfla un frigider. Tot cartierul s-a umplut de frigidere. Nu poti sa cumperi un kil de malai, ca, gata, primesti un laptop. Daa€™ macar laptopurile sunt usoare. Doamna Piscalescu a umplut camara cu ele. Ce te faci insa cu masinile de spalat. Iei niste servetele si te trezesti cu masina de spalat acasa. ""Va felicitam, sunteti fericita posesoare!"" Toata lumea din cartier castiga. In toata tara e un du-te, vino de aragazuri, boilere si televizoare, sa innebunesti, nu alta. Oamenii si-au scos paturile in strada si-si inghesuie aragazurile si combinele frigorifice, castigate la tombola de la sare si ulei, in apartamente. ""Ce ne facem, vecine?"", il intreaba domnul Piscalescu pe domnul Musuroi. Domnul Musuroi doarme pe palier, in fata liftului. N-ai cum sa-l clintesti. Nici la serviciu nu se mai duce, de frica sa nu-si mute altul patul in locul lui si el sa se culce pe acoperis. Al dracului, domnul Musuroi! Si aici are noroc. Casa lui Piscalescu e plina de lucruri mari, pe cand in apartamentul lui Musuroi ar mai incapea vreo sapte limuzine. Castiga si el, ca toata tara, n-are cum sa nu castige, insa numai aspiratoare si mixere. Precis c-a aranjat cu loteria. ""Iti dau doua frigidere - spune domnul Piscalescu - , da-mi o oala cu supa."" ""Ie-te-te, na - face domnul Musuroi - , ti-ai gasit prostua€™. Pe o oala minune iau oricand o periuta de dinti!"" Si are dreptate, fiindca periute, de cand cu avalansa asta de castiguri mari, nu mai gasesti nicaieri. Le-au cumparat oamenii mai prevazatori. Poti sa stii ce-o sa se intample? La anua€™ o sa fie moda castigurilor in periute. Cumperi un camion, primesti o periuta. Sau o cutie cu scobitori. Lipsind camioanele si frigiderele, cumparate angro de alti oameni prevazatori, dai periutele pe frigidere si faci avere. Sau schimbi scobitorile pe ""Logan""-uri. In orice caz, ceva de genul asta. Pe usa intra val-vartej baiatul cel mare: ""Mama, mama, toata lumea castiga hote cu talonul magic. Am cumparat guma de mestecat si-am umflat 11 hote!"". Dar mama jap! doua palme si arunca hotele pe fereastra in capul domnului Columbeanu. Nu-i nici o problema, toti ii arunca noaptea cate ceva in cap. Ar putea sa-si mute patul pe celalalt trotuar, insa e lacom. A strans vreo 80 de hote si tot nu se satura. Din cauza castigurilor mari din Romania, bulgarii au inchis granita si ne-au reclamat la Haga. Ce poate sa faca si Haga, saraca, la cat de norocosi sunt romanii?
Si macar de-ar putea sa se opreasca. Dar ei, nu si nu, cumpara zilnic paine, bulion, cartofi si ceapa, ca si cum caviarua€™ le-ar sta-n gat. La caviar nu sunt castiguri. A umblat unul cu un talon magic fals, l-au prins si a incasat opt ani de puscarie. O sa se sature mancand opt ani numai caviar. Iar bietii proprietari de Mall-uri se uita ca prostii la magazinele goale si dau unul dupa altul faliment. Sa se invete minte, sa nu ne mai tampeasca economia cu atatea castiguri!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.