Romaero a livrat ieri producatorului israelian de avioane de pasageri de mici dimensiuni, Israel Aircraft Industries (IAI), cel de-al 100-lea fuzelaj de avion Gulfstream G-200, in cadrul unui contract care a adus romanilor peste 20 de milioane de dolari, din 1997 incoace, potrivit vicepresedintelui IAI, Dani Kleimann.

""Volumul contractului se va dubla in urmatorii ani, deoarece Romaero va furniza alte 100 de fuzelaje, cu o valoare estimata la 20 de milioane de dolari"", a spus Kleimann. IAI este unul dintre cei mai importanti parteneri ai Romaero, directorul general al acesteia, Dan Vulcan, multumind israelienilor ca ""au incurajat derularea parteneriatului si in perioade dificile pentru noi"". ""Dupa «11 septembrie», in 2002-2003, toate companiile si-au redus drastic activitatea. Noi am inteles ca parteneriat inseamna colaborarea si in vremuri grele, asigurand Romaero cu un flux minim de comenzi"", ne-a explicat ulterior Kleimann.
CONTRACTE. Totodata, azi, Romaero va trimite Fortelor Aeriene Romane primul avion C 130 Hercules care a fost in reparatie capitala, netezind calea pentru atestarea de catre producatorul Lockheed a calitatii de Centru Regional. Cifra de afaceri estimata pentru 2005 este de aproape 14 milioane de dolari, cu un profit brut de circa 100.000 de dolari. (Adrian N. Ionescu)