Persoanele care sufera de osteoporoza beneficiaza de un nou tratament medicamentos care se administreaza sub forma unei singure tablete pe luna. Medicamentul, care are ca substanta activa acidul ibandronic, reduce pierderile de masa osoasa si sca
Persoanele care sufera de osteoporoza beneficiaza de un nou tratament medicamentos care se administreaza sub forma unei singure tablete pe luna.

Medicamentul, care are ca substanta activa acidul ibandronic, reduce pierderile de masa osoasa si scade semnificativ riscul de fracturi. Mii de femei care urmeaza un tratament zilnic sau saptamanal impotriva osteoporozei vor putea de acum sa ia numai 12 tablete pe an. ""Cu numai 12 pastile, in loc de 52 sau 365, tratamentul devine mai usor de urmat, intrucat, potrivit studiilor, aproape doua treimi din femei intrerup tratamentul pe parcursul unui an, pierzand astfel beneficiile de regenerare a sistemului osos"", sustine prof. dr. Horatiu Bolosiu, presedintele Societatii Romane de Reumatologie.
Femeile considera dificil sa continue tratamentul pe termen lung din cauza modalitatii complexe de administrare. De aceea, dupa 12 luni de terapie, 85% dintre pacientele care iau medicamente antiosteoporoza zilnic si 70% dintre cele care iau saptamanal renunta la tratament. Intreruperea tratamentului pentru osteoporoza are o influenta semnificativa asupra densitatii osoase, ceea ce conduce la un risc ridicat de fracturi. Osteoporoza afecteaza peste 75 de milioane de oameni in intreaga lume. In Romania, numarul bolnavilor cu osteoporoza este de 1,5 milioane.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.