Antreprenorii se orienteaza sa construiasca turnuri, 13 proiecte fiind programate sa inceapa in acest an in Capitala. Ele vor aduce pe piata circa 6.000 de apartamente, treptat, pana in anul 2008. Primul dintre aceste proiecte, Asmita Garden

Antreprenorii
se orienteaza sa construiasca turnuri,
13 proiecte fiind programate sa inceapa
in acest an in Capitala. Ele vor aduce pe piata circa 6.000 de apartamente, treptat,
pana in anul 2008.

Primul dintre aceste proiecte, Asmita Gardens, a fost lansat ieri si prevede construirea a sapte blocuri turn care vor avea intre 16 si 24 de etaje. In total, aici vor fi 780 de locuinte, garsoniere si apartamente cu doua, trei si patru camere. ""Complexul este situat pe Splaiul Unirii nr. 168, o locatie usor accesibila atat cu masina, cat si cu mijloacele de transport in comun. Piata Unirii se afla la mai putin de zece minute departare"", a declarat Silviana Pop, reprezentanta companiei imobiliare Colliers, agentul si promotorul proiectului. O garsoniera care are 44 de mp plus o terasa de 10 mp si spatii comune de 13 mp costa intre 51.497 si 59.395 de euro, fara TVA, in functie de etaj si de finisaje. Un alt exemplu, un apartament cu doua camere in suprafata utila de 114,22 mp se poate achizitiona cu preturi intre 81.367 si 104.578 de euro, fara TVA.
SAPTE TURNURI SI LA LUJERULUI. Cel mai mare proiect este prevazut in zona Lujerului, unde vor aparea sapte blocuri turn de cate 22 de etaje fiecare, care vor aduce pe piata 800 de apartamente noi. Atuul este ca acestea vor beneficia de o locatie excelenta, fiind amplasate vizavi de Plaza Romania. Alte 900 de apartamente vor aparea in Colentina, in complexul rezidential Rose Garden care va fi ridicat in vecinatatea Kaufland.
INTENTII MULTE. Exista multe alte proiecte aflate inca in faza de studiu de fezabilitate, care tin cont atat de caracteristicile pietei locale, cat si de trasaturile socio-demografice ale clientilor. Zonele vizate sunt Basarabia, Titan, Vacaresti sau Splaiul Unirii. Finalizarea lor va depinde cu siguranta de succesul pe care-l vor inregistra blocurile aflate acum in faza de contractare si de evolutia salariului mediu din Romania. ""Numarul mare de proiecte care sunt anuntate nu va acoperi cererea foarte mare de locuinte, estimata la 25.000-30.000"", a declarat Bogdan Georgescu, directorul general Colliers.

FINANTARE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.