Generalul Dumitru Sorescu, fostul sef al Politiei Romane si chestorul de politie Janica Tiganasu Arion, fost sef al Directiei de Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) si actual sef al Directiei de Inspectie Int
Generalul Dumitru Sorescu, fostul sef al Politiei Romane si chestorul de politie Janica Tiganasu Arion, fost sef al Directiei de Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) si actual sef al Directiei de Inspectie Interna a IGPR au fost audiati ieri de procurorii anticoruptie, in dosarul in care Ristea Priboi este anchetat pentru o evaziune fiscala de 2,2 milioane de euro.

MARTORI. Fostul sef al IGPR in a doua jumatate a guvernarii Nastase si chestorul Arion s-au prezentat la Departamentul National Anticoruptie in calitate de martori. In octombrie 2004, Corpul de Control al ministrului Administratiei si Internelor a descins la Craiova, pentru a verifica o serie de informatii potrivit carora seful Inspectoratului judetean de Politie si alti ofiteri superiori de politie ar fi avut legaturi cu omul de afaceri Genica Boerica. Desi seful IPJ Dolj, chestorul Constantin Codita a fost gasit nevinovat dupa investigatiile Corpului de Control, datele privind eventuala implicare a unor politisti in favorizarea unor fapte penale au ramas in dosarele privindu-l pe Genica Boerica.
INVINUIT. Ristea Priboi, fost ofiter in cadrul Serviciului de Informatii Externe si fost deputat PSD, este invinuit de procurorii anticoruptie de obtinerea ilegala a unor bunuri de la omul de afaceri craiovean Genica Boerica. Procurorii au inceput urmarirea penala fata de Priboi la inceputul lunii aprilie, dar politicianul nu se mai afla in Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.