Semnalam, in randurile ce urmeaza, o serie de achizitii dubioase, afaceri cu bani publici incheiate de conducerile succesive ale Penitenciarului Slobozia. Gravele acuzatii, formulate de salariati ai penitenciarului, sunt in curs de verificare.

Semnalam, in randurile ce urmeaza, o serie de achizitii dubioase,
afaceri cu bani publici incheiate de conducerile succesive ale Penitenciarului Slobozia.
Gravele acuzatii, formulate de salariati ai
penitenciarului, sunt in curs de verificare. Chiar daca este posibil ca aceste acuzatii sa fie marcate de subiectivism, documentele aflate in posesia
noastra arata ca, la puscaria din Slobozia, nu numai detinutii
fac furaciuni.

Dupa modelul afacerilor incheiate de conducerea CFR, care cumpara surubul cu 3 milioane de lei, Penitenciarul Slobozia a cumparat ventilatoare de 7-8 milioane cu peste 90 de milioane de lei. Platite in 2002, ventilatoarele, tubulatura si placile aferente unei instalatii de ventilatie a blocului alimentar au fost puse in opera abia in noiembrie 2005. Lucrarea a fost atribuita in urma unei licitatii dubioase firmei Protehnic SRL Slobozia. Controalele succesive ale Administratiei Nationale a Penitenciarelor n-au descoperit nimic. Actele exista si vorbesc de la sine despre jaful inimaginabil de la Penitenciarul Slobozia. Sinistra farsa, puscaria a devenit mediu perfect pentru sifonarea banilor publici. Iar ""gardienii"" hotilor par sa-i intreaca chiar si pe cei mai versati dintre puscariasi!
LICITATIE CU MANA MOARTA. Potrivit unui material informativ pe care un salariat al Penitenciarului Slobozia l-a expediat catre directorul general adjunct al ANP, in anul 2002 s-a demarat o lucrare de reabilitare a blocului alimentar al penitenciarului. Lucrarile au fost executate partial de firma Unicon SA Bucuresti, contractul fiind reziliat in 2004. In anul 2005, lucrarile s-au derulat in regie proprie, printre operatiuni numarandu-se si realizarea unei instalatii de ventilatie pentru bucatorie, spalatorie si uscator. Decizia conducerii penitenciarului a fost ca aceasta operatiune sa fie executata de o firma specializata. La invitatia institutiei au raspuns doua societati. Este vorba despre firma Protehnic, din Slobozia, si o alta firma din Buzau.
Inspectorul sef principal Dragos Alexiu, reprezentat al ANP la licitatie, a remarcat ca cele doua firme au participat in tandem la o alta licitatie organizata la penitenciarul Margineni, castigatoare fiind declarata firma din Buzau. De data aceasta a castigat firma Protehnic, a carei oferta se cifra la 2,1 miliarde de lei, suma ce includea proiectarea si costul unor materiale necesare instalatiei, a caror valoare se ridica la 937 de milioane de lei si pe care le detinea de fapt o alta firma a familiei Mihailescu. Cum achizitia de materiale si montarea acestora nu erau mentionate in caietul de sarcini, licitatia adjudecata de Protehnic era cumva lovita de nulitate. La insistentele directorului adjunct Aurelian Ovreiu, s-a trecut cu vederea mica golanie. Totusi, agentul sef principal Marian Sutei a reusit sa schimbe decizia presedintelui comisiei, care a decis reluarea procedurii. La licitatie s-au prezentat aceleasi doua societati, Protehnic reducandu-si oferta cu circa 400 de milioane de lei dintr-un condei. Comisia a atribuit lucrarea acestei firme, care s-a oferit sa monteze gratis tubulatura si placile din poliuretan cu folie de aluminiu, operatiune neprevazuta in caietul de sarcini. De mentionat este faptul ca placile de poliuretan si tubulatura fusesera achizitionate inca din data de 29 noiembrie 2002, de la firma Energy Group SRL Slobozia.
Potrivit evidentelor de la Registrul Comertului, societatea este controlata de Mihailescu Georgeta, care este asociat unic si administrator. Firma a fost infiintata la data de 17 iulie 2002, cu doar patru luni inainte de a primi pleasca de la penitenciar. Si daca mai spunem ca Mihailescu Georgeta este sotia lui Mihailescu Radu si ca domnia sa este si administrator al firmei Protehnic intelegem exact circuitul banilor publici intre firmele acestei familii. Rezumatul potlogariilor este clar. Prin Energy Group Mihailescu a vandut la preturi de neam prost materiale catre penitenciar, iar prin firma Protehnic, caria i s-a tinut spatele de catre o firma din Buzau, a umflat alte 1,7 miliarde pentru asamblarea instalatiei de ventilatie. Ia priviti aici proba de prostie crasa din partea institutiei publice, vaca de muls a lui Mihailescu!

DOVADA. Acestia sunt banii platiti firmei Energy Group de penitenciar pentru tubulatura de care nu era nevoie


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.