Biletele costa intre 30 si 70 RON (VIP) si se gasesc la Carrefour Orhideea, Sala Palatului, Magazinul Muzica, Magazinul Unirea etaj II, Teatrul National si www.vreaubilet.ro Nascut intr-o asezare de pe malul Jiului, Tudor Gheorghe este deseori
Biletele costa intre 30 si 70 RON (VIP) si se gasesc la Carrefour Orhideea, Sala Palatului, Magazinul Muzica, Magazinul Unirea
etaj II, Teatrul National si www.vreaubilet.ro

Nascut intr-o asezare de pe malul Jiului, Tudor Gheorghe este deseori nostalgic dupa lumea satului.
Contemporan cu disparitia locului natal, artistul a marturisit: ""Podari era primul sat important de la Craiova spre Calafat. N-aveai cum sa treci spre Calafat, spre Dunare, decat pe la mine prin sat. Se chema Podari pentru ca, pana sa se faca podul peste Jiu, indeletnicirea de baza a celor care locuiau acolo era sa-i treaca pe boieri, negustori sau haiduci dintr-o parte a Jiului in cealalta. Si se chemau podari. Erau multe lucruri deosebite, iar eu am fost martor la disparitia lor.
SCHIMBARE. O data cu evolutia in plan social, satul s-a industrializat, s-au construit prin binefacerile regimului comunist o fabrica de zahar si una de ulei, dupa aceea a venit un abator care facea produse din carne pentru trupele NATO, si apoi ne-au facut si un spital de nebuni, ca sa fie tacamul complet"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.