Los Angeles a gazduit, in perioada 10-12 mai, cel mai important eveniment pentru industria jocurilor video: Electronic Entertainment Exposition (E3). Piata jocurilor video a ajuns la fabuloasa suma de 25 de miliarde de dolari, potrivit ultimelor rapo

Los Angeles a gazduit, in perioada 10-12 mai, cel mai important eveniment pentru industria jocurilor video: Electronic Entertainment Exposition (E3). Piata jocurilor video a ajuns la fabuloasa suma de 25 de miliarde de dolari, potrivit ultimelor rapoarte.

Cele mai noi jocuri video, console mult asteptate, tendinte in industria de profil: jocurile pe telefon si vanzarile online, iata cateva dintre caracteristicile editiei din 2006.
Una dintre senzatiile expozitiei a reprezentat-o prezentarea noii console de la Nintendo: Wii, dar mai ales controller-ul. In forma de telecomada de televizor, acesta este echipat cu senzori de miscare, care ii permit utilizatorului sa controleze jocul prin miscarea acestuia in aer. Revenind la Wii (se pronunta ca pronumele ""We"" din engleza), are un procesor bazat pe IBM Power PC, cu frecventa 729 MHz, dar producatorii nu au specificat nici pretul, nici data lansarii, doar un vag ""al patrulea trimestru al anului"".
Prezent la eveniment, Bill Gates a anuntat ca Microsoft va introduce in 2007 o versiune imbunatatita a serviciului Xbox Live, care va permite utilizatorilor sa intractioneze intre ei si sa joace online, indiferent de dispozitivul utilizat - consola video, telefon mobil sau computer.
CE VA URMA. In ceea ce priveste jocurile video, companiile prezente si-au facut datoria in a dezvalui cate ceva despre viitoarele lansari. Iata cateva exemple: Atari a prezentat ""Alone in the Dark: Near Death Investigation"" si ""Test Drive Unlimited""; Playlogic Entertainment cu: ""Infernal"", ""Age of Pirates: Captain Blood""; Electronic Arts a prezentat ""Command & Conquer 3: Tiberium Wars"", ""Battlefield 2142""; in timp ce NCSoft a prezentat screenshot-uri din ""Aion"" si ""Tabula Rasa"". Legat de vestimentatia animatoarelor, organizatorii au luat decizii drastice pentru editia din acest an a E3. Expozantii care ""imbraca"" sumar animatoarele (bikini si sutien) riscau o amenda de 5.000 de dolari. Pe de alta parte, multa lume s-a plans ca la editiile trecute, din cauza ""goliciunii"" unor fete, circulatia printre standuri era ingreunata.
La E3 2006 s-au inregistrat peste 400 de companii, reprezentand 90 de tari.

PLAYSTATION 3


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.