Ati mai auzit vreodata de un bal facut in gara? Ei bine, Academia Catavencu si-a tinut ""Singurul cel mai mare bal"" in gara Baneasa marti seara. Au tras pe linie si locomotiva cu ""abureala"", mai precis, un tren cu aburi de pe vremea strabunici
Ati mai auzit vreodata de un bal facut in gara? Ei bine, Academia Catavencu si-a tinut ""Singurul cel mai mare bal"" in gara Baneasa marti seara. Au tras pe linie si locomotiva cu ""abureala"", mai precis, un tren cu aburi de pe vremea strabunicii.

Asta cica era trenul integrarii! Felicitarile, masa si dansul au avut loc chiar pe peron, iar doamnele care au venit in rochii de bal au facut ca trenul, fiindca le era frig. Catavencii erau imbracati toti in costume à la Rica Venturiano. Cu singura deosebire ca unii dintre ei si-au ""asortat"" costumele cu pantofi sport. De altfel, toata manifestarea a mirosit a mititei, frigarui si a kitsch. Un kitsch de zile mari. Ca la noi, ca la romani. Pe mesele intinse ca la nunta se gaseau de la sushi la icre negre, iar pe peron ardeau la foc mocnit ceaunele cu fasole. Pana si Ilie Nastase si Amalia si-au luat cate o portie de fasole calda la cutie.
LA CONTROL. Toata adunarea a stat in loc pentru Tariceanu, care a sosit intr-un tarziu cu coloana. Cu cea oficiala, nu cu a lui Basescu. Fiindca ""presedintele a trebuit sa aleaga: ori la bal, ori la spital. Si s-a dus la spital"", au anuntat organizatorii. De parca saracul Traian Basescu ar fi avut de ales. S-au spus bancuri cu Gigi Becali si Vanghelie, iar Daciana Sarbu s-a prins de Ponta. Prietenul Malvinei a tinut-o mai strans decat o centura, Celia Petricu s-a intretinut cu Dan Iosif, iar Monica Macovei a sosit la spartul targului. Bietul Nelu Ploiesteanu si orchestra au cantat in fum de fripturi. In timp ce fripturistii si-au umplut cu varf farfuriile si s-au refugiat in tren. Dar figura asta o stiati? Sa mananci c-o mana si cu cealalta sa tii o revista drept paravan pentru a nu fi filmat cu sarmaua-n gura? Ce mai, ca-n gara! Se pare ca, inclusiv la capitolul baluri, romanii au pierdut trenul... (Catalina Iancu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.