Scriitoare
Varsta: 38 de ani A publicat: ""Haiku si caligrame"" (2000), ""Coborarea de pe cruce"" (2001), ""Chemarea lui Matei"" (2002). Pentru romanul ""Cruciada copiilor"", a fost premiata de ""Radio Romania Cultural"" si ""Cuvantul"". ""
Scriitoare
Varsta: 38 de ani A publicat: ""Haiku si caligrame"" (2000), ""Coborarea de pe cruce"" (2001), ""Chemarea lui Matei"" (2002). Pentru romanul ""Cruciada copiilor"", a fost premiata de ""Radio Romania Cultural"" si ""Cuvantul"". ""Romania literara"" i-a dat premiul ""Cartea anului 2005"". Florina Ilis va lansa astazi, la Muzeul National al Literaturii Romane, noul sau roman, ""Cinci nori colorati pe cerul de rasarit"". Lucrarea este, potrivit editorilor de la Cartea Romaneasca, un roman-caleidoscop ce dezvaluie Japonia punand intr-un rafinat joc de oglinzi imaginile pe care fiecare dintre protagonisti si le face despre sine si despre ceilalti. Ilis a bulversat imaginea lumii literare din Romania despre scriitorii tineri. Ea este autoarea ""Cruciadei copiilor"", lucrare publicata tot de Editura Cartea Romaneasca, cu care a reusit sa entuziasmeze atat critica literara, cat si cititorii. Acest roman i-a adus autoarei si o nominalizare la Premiile Uniunii Scriitorilor din Romania pe 2005, sectiunea proza. Pentru noua sa aparitie editoriala, Jurnalul National o declara pe Florina Ilis ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.