Un miner de la Exploatarea miniera Lupeni si-a pierdut viata ieri dupa ce, alaturi de alti patru ortaci, a fost prins de o viitura in subteran. Barbatul se numea Ilie Boca si avea 5 copii. Incidentul s-a produs ieri in schimbul al doilea, la sec
Un miner de la Exploatarea miniera Lupeni si-a pierdut viata ieri dupa ce, alaturi de alti patru ortaci, a fost prins de o viitura in subteran. Barbatul se numea Ilie Boca si avea 5 copii.

Incidentul s-a produs ieri in schimbul al doilea, la sectorul 4, la orizontul 330, in jurul orei 15:50, dupa ce un curent puternic de apa, care a antrenat si material din subteran, i-a surprins pe cei cinci mineri.
PERICOL. Pe langa cei cinci mineri, in zona se mai aflau, la ora producerii incidentului, alti ortaci care au reusit sa iasa la timp din subteran.
Seful Serviciului Sanatate si Securitate in Munca, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Petrosani, Ileana Bodea, a spus ca minerii lucrau in doua echipe la deschiderea unui abataj, respectiv a unui siloz de materiale.
CAUZE. Potrivit acesteia, echipele care s-au deplasat la locul accidentului nu-si pot explica cum s-a produs viitura de apa cu material marunt, una dintre cauze putand fi ploaia torentiala din cursul dupa-amiezii de ieri. Ceilalti patru mineri salvati din galerie sunt intr-o stare de sanatate relativ buna, dar au fost dusi la spital pentru investigatii medicale.
Prefectul de Hunedoara, Cristian Vladu, a declarat ca viitura ar fi putut fi cauzata de o lucrare mai veche executata in mina, in anii a€™90.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.