Daca la noi, pirateria era evaluata la 90%, in timp ce occidentalii se confruntau cu 10%, in ultima vreme procentele au crescut. Se inregistreaza o (usoara) crestere a vanzarii produselor originale - la noi si o crestere (alarmanta) a pirateriei
Daca la noi, pirateria era evaluata la 90%, in timp ce occidentalii se confruntau cu 10%, in ultima vreme procentele au crescut. Se inregistreaza o (usoara) crestere a vanzarii produselor originale - la noi si o crestere (alarmanta) a pirateriei - la ""ei"". In SUA a izbucnit recent un urias scandal prilejuit de aparitia pe net a noului album Red Hot Chili Peppers (cu downloadare integrala) cu doua saptamani inainte de aparitia oficiala, pe piata. Cum era de asteptat, cei mai afectati au fost componentii grupului: ""Ma intristeaza cei care incarca gratuit «Stadium Arcadium» - cu un sound de slaba calitate - din cauza unui nesimtit care l-a furat si l-a pus pe net"" a spus Michael ""Flea"" Balzary. ""Nu pot exprima in cuvinte cat de mult inseamna acest album (primul dupa patru ani n.r.), cat de sacru este pentru noi sound-ul formatiei, cate nopti nedormite si zile intregi am lucrat pentru a oferi fanilor un album care sa sune cat putem noi mai bine. Raspandirea unui album RHCP care suna prost e un lucru pe care-l digeram foarte greu"" a completat basistul formatiei. Un fapt asemanator s-a intamplat in martie, cand doi americani au fost inculpati pentru raspandirea pe net a noului disc Ryan Adams, inainte de lansarea oficiala. Potrivit legii (2005 Family Entertainment and Copyright Act), cei doi vor face cel putin 11 ani de inchisoare, daca vor fi gasiti vinovati. In ultimii ani, printre altii, au mai fost piratati Rolling Stones, Coldplay, Radiohead, Oasis si U2.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.