Intelegerea dintre PSD si PD, prin care democratii cedeaza pesedistilor functia de Avocat al Poporului, starneste un nou scandal. Chestorul UDMR al Camerei Deputatilor, Kelemen Hunor, s-a aratat ieri iritat de aranjamentul pedisto-pesedist, amenintan
Intelegerea dintre PSD si PD, prin care democratii cedeaza pesedistilor functia de Avocat al Poporului, starneste un nou scandal. Chestorul UDMR al Camerei Deputatilor, Kelemen Hunor, s-a aratat ieri iritat de aranjamentul pedisto-pesedist, amenintand ca nici Uniunea, si nici restul partidelor din coalitie nu vor accepta acordul semnat de liderii grupurilor parlamentare.

El a explicat ca functia de Avocat al Poporului a fost convenita de toti membrii Coalitiei inca din iarna. ""Dupa negocierile din iarna, PD a mai facut o intelegere bilaterala cu PSD pe care a vrut sa o semnam si noi, dar noi nu am semnat"", a declarat Kelemen, pentru Mediafax. ""Noi nici nu am participat, nici nu am acceptat si nici nu vom accepta un astfel de acord"", a mai spus el.
""CADOU"". Liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu, a apreciat ca intelegerea PD-PSD ar putea fi un gest de bunavointa care sa pregateasca o colaborare pe viitor. El a aratat ca ar putea fi vorba de un schimb avand in vedere ca in raporturile dintre grupurile parlamentare nu exista cadouri. ""Ceva probabil ca este in spatele acestei chestiuni"", a spus liberalul, precizand ca i se pare ciudata aceasta situatie. Mai conciliant, premierul Tariceanu a spus ca nu poate fi vorba de un protocol PD-PSD in privinta Avocatului Poporului.
La randul sau, senatorul PC Sabin Cutas a solicitat partenerilor din Coalitie sa organizeze o sedinta CNC in care sa se discute si despre acordul semnat de PD cu PSD. Cutas a declarat ca acordul PD-PSD nu a fost prezentat in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor sau discutat de liderii formatiunilor parlamentare.
Pe de alta parte, liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat ieri ca Biroul Permanent National al partidului va lua luni decizia privind persoana care va fi nominalizata pentru functia de Avocat al Poporului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.