Alpinist
Varsta: 29 de ani S-a apucat de alpinism si escalada in anul 1998 Castiga premii nationale la concursuri de alpinism Expeditii: ""Caucaz a€™98, a€™02"", ""Tian Shan a€™99"", ""Alpi a€™03"",
Alpinist
Varsta: 29 de ani S-a apucat de alpinism si escalada in anul 1998 Castiga premii nationale la concursuri de alpinism Expeditii: ""Caucaz a€™98, a€™02"", ""Tian Shan a€™99"", ""Alpi a€™03"", varfuri: Gumaci (3843 m), Elbrus (5648 m), Khan Tengri (7010 m), Matterhorn (4462m) Alpinistul timisorean Horia Colibasanu a cucerit in premiera romaneasca Varful Manaslu din Himalaya. In expeditia care a durat o luna si cinci zile, Colibasanu a reusit o ascensiune rapida, fara oxigen suplimentar si corzi fixe. Varful Manaslu, situat la o inaltime de 8.163 de metri, este al optulea din lume si a fost cucerit pentru prima data de japonezi, in 1956. Horia Colibasanu este absolvent al Facultatii de Stomatologie, Timisoara si este medic stomatolog rezident. El este primul roman care a urcat pe varful K2 (8611 m) - al doilea varf al lumii, stabilind cea mai buna performanta a alpinismului romanesc de altitudine. Pentru aceasta noua realizare, de a ridica culorile Romaniei la inaltimea unuia dintre cele mai inalte varfuri din lume, Jurnalul National il declara pe Horia Colibasanu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.