Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri recursul formulat de avocatii lui Ovidiu Tender (foto) impotriva prelungirii mandatului de arestare.

Omul de afaceri ramane dupa gratii inca 30 de zile. El nu s-a prezentat la Curtea de Apel, fiind internat la Spitalul Clinic de Urgenta ""Sf. Ioan"" pentru afectiuni cardiovasculare. In timpul dezbaterilor de ieri, avocatii lui Tender au prezentat motivele pentru care solicita cercetarea acestuia in stare de libertate. Avocatul Marian Nazat a aratat ca Tribunalul Bucuresti, instanta care a prelungit mandatul de arestare, nu a fost sesizat legal, deoarece pentru abuz in serviciu si inselaciune cu prejudiciu mai mare de un milion de euro competenta apartinea Directiei Nationale Anticoruptie, si nu Parchetului General.
SRI, ACUZAT. Deputatul PRM de Galati, Liviu Codarla, membru al Comisiei de Supraveghere a Activitatii SRI, sustine ca unul dintre avocatii lui Tender a depus la comisie un dosar si o reclamatie in care acuza SRI ca ar fi ascultat, fara a avea un temei legal, telefoanele clientului sau. Ovidiu Tender este cercetat in dosarul RAFO Carom. (Magda Colgiu, Erik Hoosz)