BEATS. ProFM ii invita si in acest weekend pe toti clubberii la doua seri pline de beat-uri alese. In aceasta seara, in Studio Martin se intampla ""Discoteque"", un party plin de sunete adanci. Vania, Horace Dan D si Dragos Rusu vor urca la platane si ii vor duce pe cei prezenti intr-o calatorie ametitoare. Petrecerea continua si maine seara, alaturi de Internullo, care isi va sarbatori ziua in Studio Martin impreuna cu toti DJ-ii romani de prima mana. (R.G.)
DOCUMENTAR DM. Concertul Depeche Mode din Romania este de cateva luni punctul maxim de interes al consumatorilor de muzica buna... Dar acum fanii adevarati Depeche Mode mai au un motiv de bucurie: pasiunea lor va fi imortalizata pe pelicula. Cu trei zile inainte de concertul britanicilor de pe Stadionul Lia Manoliu, in Romania va sosi o echipa de filmare a Mute Records pentru a realiza un documentar. Realizat de Jeremy Deller si Nick Abrahams, materialul, care se va filma la noi in tara, va fi inclus intr-un documentar despre impactul Depeche Mode pe mapamond si loialitatea fanilor fata de longeviva trupa. Realizatorii filmului vor sta de vorba cu cei mai infocati fani Depeche Mode din tara noastra si nu vor lipsi de pe stadion pe data de 23 iunie. (R.G.)
INDUSTRIAL. Joi, 11 mai va avea loc un nou eveniment electro - industrial - sessions. Petrecerea se desfasoara in clubul Backstage, incepand cu ora 19:00. Veti asculta seturi de electro, EBM, synthpop, industrial, powernoise, mixate de Dj Hypnos si AKM. Un eveniment cu intrare libera. (M.N.)
Funktastics. De curand, trupa Funktastics (foto), adica Moses si Serafim, si-a facut debutul ""pe sticla"", cu single-ul ""In lupta cu timpul"". Fiind adresat in special consumatorilor de hip-hop, materialul, produs de Hades Records si regizat de Koma, a depasit granitele tarii, ajungand la reprezentantii unei case de discuri din Olanda, care, placut impresionati, au solicitat si o varianta in limba engleza a piesei. Iar saptamana aceasta, Funktastics vor intra in studio pentru a lucra noua versiune, urmand ca la sfarsitul lunii varianta ""de export"" sa ajunga la casa de discuri olandeza. (R.G.)
LANSARE. Trupa Simplu si-a lansat ieri videoclipul primului single de pe viitorul album, ""Oficial imi merge bine"", primul din trilogia ""Febra Simplu"". Scenariul clipului este o poveste de dragoste transpusa, cu ajutorul mijloacelor tehnice cele mai avansate, in anii a€™30, iar figura centrala este Aneta Parris, o frumoasa cehoaica, pe care o putem admira si in clipul ""Guilty"" a trupei Blue. Cele trei albume vor fi lansate consecutiv intr-o perioada relativ scurta, un proiect UNIC in Romania, la care si-au adus aportul Marius Moga, Smiley, CRBL si Don Baxter. (R.G.)
EUROPAfest. Prima seara din seria concertelor live desfasurate in cadrul evenimentului EUROPAfest va invita la un jazz generos, swing si improvizatie prin evolutia celor de la Girl Talk din Italia. Quintetul de saxofoane este unul original, format doar din femei, care interpreteaza intr-o maniera personala un repertoriu divers, piesele apartinand Helgai Plankensteiner, liderul grupului, dar si altor muzicieni. In deschidere vor evolua doua tinere sperante ale jazz-ului romanesc - Vanessa Gageos si Stefan Lovin, intr-un duet care va incanta audienta. (R.G.)

& MORE