Procesul singurului individ acuzat pentru complicitate la atacurile din 11 septembrie 2001 din Statele Unite s-a incheiat. Zacarias Moussaoui isi va petrece tot restul zilelor dupa gratii. Juratii au recomandat inchisoarea pe viata in locul pede

Procesul singurului individ acuzat pentru complicitate la atacurile din 11 septembrie 2001 din Statele Unite s-a incheiat. Zacarias Moussaoui isi va petrece tot restul zilelor dupa gratii.

Juratii au recomandat inchisoarea pe viata in locul pedepsei capitale pentru rolul pe care Zacarias Moussaoui l-a jucat in pregatirea atentatelor din ""martea neagra"". Desi in momentul atacurilor, Moussaoui se afla in inchisoare, el a confirmat faptul ca a avut legaturi cu teroristii kamikaze care au actionat la 11 septembrie 2001.
VERDICT LEJER. Procurorii au argumentat ca barbatul de cetatenie franceza si origine marocana este la fel de vinovat ca si autorii atacurilor, pentru ca a refuzat sa informeze autoritatile in legatura cu iminenta atentatelor. Cu toate acestea, cativa dintre jurati au fost de parere ca implicarea lui Moussaoui in atentate a fost nesemnificativa.
Moussaoui a scapat ca prin urechile acului de executie, pedeapsa care ar fi trebuit pronuntata in unanimitate de catre juriul federal. Barbatul in varsta de 37 de ani este convins ca, in lipsa pedepsei capitale, el este cel care a castigat in fata autoritatilor americane. Verdictul recomandat miercuri de cei noua barbati si trei femei, membri ai juriului, urma sa devina definitiv aseara. Cand judecatoarea Leonie M. Brinkema a primit verdictul din partea juratilor, inculpatul parea nepasator. Avea o privire aparent pierduta, dar indiferenta. Sentinta a socat. Daca la 3 aprilie, juratii au decis ca Moussaoui este pasibil de pedeapsa cu moartea pentru complicitate cu autorii atentatelor de la 11 septembrie, o luna mai tarziu, aceiasi jurati au ajuns la concluzia ca singurul condamnat pentru oroarea din ""martea neagra"" ar trebui sa fie inchis pe viata. El urmeaza sa fie transferat la o inchisoare federala din statul american Colorado.

LUPTA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.