Dupa demontarea semafoarelor de la intersectia cu calea de acces la Centrul Comercial Feeria din Baneasa, pe DN 1, ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, a dispus inceperea unei anchete. Scopul: identificarea si sanctionarea celor care si-au
Dupa demontarea semafoarelor de la intersectia cu calea de acces la Centrul Comercial Feeria din Baneasa, pe DN 1, ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, a dispus inceperea unei anchete.

Scopul: identificarea si sanctionarea celor care si-au dat acordul pentru instalarea semafoarelor in acel punct. Pana acum, la doua saptamani de la ""dezafectarea"" semafoarelor buclucase, nu s-a ajuns la un rezultat concret, cercetarile fiind inca in derulare. ""Se fac analize, sunt mai multi factori implicati in zona, politie, administratie localaa€¦ Speram ca ancheta sa se termine zilele acestea si apoi toate sanctiunile sa fie discutate in Consiliul de Administratie"", ne-a declarat Liviu Damboiu, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).
APROBARE. Documentul prin care s-a aprobat initial montarea semaforului a fost semnat de directorul general prim-adjunct al CNADNR, Ioan Harkel, si de comisar-sef Toderica Mircia, director in cadrul Directiei Politiei Rutiere. Directorul general al CNADNR ne-a explicat ca acel document a fost ""un acord de principiu"". Potrivit raspunsului oficial al CNADNR, documentatia tehnica prin care investitorul si proprietarul centrului comercial Baneasa ""a solicitat aviz pentru amplasare si acces la DN 1 a fost analizata si avizata in cadrul Consiliului Tehnico-Economic"". Din componenta comisiei consiliului fac parte ""specialisti in infrastructura si ingineria traficului, precum si factori de decizie din cadrul CNADNR si de la Directia Politiei Rutiere"", se arata in raspunsul companiei.
SOLUTIE. Drumul de acces dinspre centrul comercial a fost inchis saptamana trecuta, o data cu demontarea semafoarelor, la doar o saptamana dupa ce au fost puse in functiune. Unul dintre motivele pentru inchiderea accesului este amplasarea drumului exact in zona pe unde se desfasoara lucrarile de largire a DN 1 la sase benzi. Potrivit proiectului de fluidizare a traficului pe DN 1, in zona sunt prevazute a se construi doua pasaje denivelate, care vor deservi relatia Bucuresti - Ploiesti. ""Accesul la Centrul Comercial Baneasa se va face la acelasi nivel, din sensurile giratorii care se vor realiza sub pasajele respective"", a precizat CNADNR. Lucrarile pentru fluidizarea traficului pe DN 1, sectorul cuprins intre Strada Ion Ionescu de la Brad si centura Bucurestiului, sunt prevazute sa se finalizeze la data de 31 octombrie 2006, potrivit CNADNR.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.