Romania a facut progrese mari in ultimele luni, dar este clar ca nu exista timpul fizic necesar pentru ca toate problemele din sectoarele critice sa fie rezolvate inainte de 1 ianuarie 2007. Aceasta este concluzia parlamentarului german Andreas Sc
Romania a facut progrese mari in ultimele luni, dar este clar ca nu exista timpul fizic necesar pentru ca toate problemele din sectoarele critice sa fie rezolvate inainte de 1 ianuarie 2007.

Aceasta este concluzia parlamentarului german Andreas Schockenhoff, seful unei delegatii a crestin-democratilor si crestin-socialilor (CDU/ CSU) din Bundestag, aflata zilele acestea la Bucuresti pentru o vizita de documentare. ""Exista unele domenii tehnice care ridica probleme: agricultura, sectorul veterinar, securizarea frontierelor. Daca aceste probleme nu pot fi rezolvate pana la 31 decembrie 2006, se poate gandi un plan cu masuri clare pentru a le solutiona"", a spus Schockenhoff.
Parlamentarul german nu a limpezit aceasta declaratie, nefiind clar daca se refera la aplicarea unor clauze de salvgardare pe domeniile cu probleme sau de alt tip de plan.
INTERVAL IMPORTANT. Delegatia germana a grupului CDU/CSU s-a aratat insa multumita, in linii mari, de progresele facute de Romania pe calea aderarii. Andreas Schockenhoff a subliniat ca pentru Bundestag va fi foarte important ce se va intampla ""pe teren"" in perioada dintre cele doua rapoarte ale Comisiei Europene: cel de la 16 mai si cel programat pentru sfarsitul lunii octombrie. ""Ne intereseaza daca Romania va da dovada de vointa politica necesara pentru a aplica in mod convingator reformele"", a concluzionat seful delegatiei germane.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.