La numai 3 ani, Raducu Nicolae a supravietuit doua nopti si doua zile singur pe buza unei rape. Zeci de politisti
si de jandarmi l-au cautat in zadar in tot acest timp. Salvatorii de la BGS l-au gasit
in mai putin de jumatate de ora de la sosirea lor in zona.

Radu Nicolae este din comuna Chiliile, judetul Buzau. Al saptelea copil intr-o familie nevoiasa. Sambata, in jurul orelor 14:00, baietelul a fost luat de fratele mai mare (14 ani) sa pazeasca impreuna oile unor vecini. La un moment dat, cel mic s-a facut nevazut. Stirea disparitiei a fost difuzata de posturile de televiziune duminica seara. Imediat, cei de la BGS au luat decizia de a ajuta la operatiunile de cautare a copilului. Cateva ore mai tarziu, luni, la ora 4:00 dimineata, la sediul din Bucuresti al organizatiei se faceau ultimele pregatiri pentru drum. Cele 6 ATV, special achizitionate pentru astfel de misiuni de salvare erau imbarcate si bine ancorate de masinile de teren. Unul dintre ele avea sa salveze mai tarziu viata baietelului ratacit pe dealuri.
CAUTARI. Disparitia unui copil care, la numai 3 ani, a fost lipsit de apa si a stat in frig doua zile poate avea un final dramatic. Toti insa speram intr-un miracol. Aveam inimile indoite, caci sambata, declarasera oamenii legii, 40 de politisti si jandarmi, periasera zona, iar a doua zi au fost 70, carora li s-au alaturat si satenii. La ora 8:00, BGS ajunge in Chiliile. Peisajul din jur ne trezeste cele mai sumbre presimtiri: dealuri, rape adanci, alunecari de teren, paraie... Copilul putea fi oriunde, pe o raza de mai multi kilometri de la locul disparitiei. In fata sediului Politiei din sat sunt adunate fortele care vor participa la cautari. In jur de 80 de oameni, jandarmi, politisti, pompieri. Nu se incepe inca treaba, sunt asteptate ""ordinele de la Judet"". Baietelul a disparut de pe buza unui deal, chiar in spatele ultimelor case din sat. Salvatorii de la BGS urca pieptis panta abrupta pana pe cea mai apropiata culme, iar acolo se fac echipele. Cei cu coarde de cataratori coboara in rapele din apropiere, altii o iau pe firul unei ape, ceilalti ne pregatim sa atacam dealul. Inainte de a face vreun pas mai departe, primim prin statie un apel care ne nauceste. Este de la unul din echipajele ATV, care plecasera pe teren cu o jumatate de ora inainte. Indicativul ""Angola"" plange: ""L-am gasit !Am gasit copilul. E viu!"". Ne descrie cu ce e imbracat si nu mai este nici un dubiu, e Raducu.

SANSA. Dupa ce a fost gasit Raducu a fost dus de urgenta la Spitalul Judetean Buzau, medicii constatand ca este in afara oricarui pericol